Smrt Dolejše (†57) zasáhla principála Semaforu: Suchý ho učil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Smrt Dolejše (†57) zasáhla principála Semaforu: Suchý ho učil!

Dolejš často vystupoval s Jiřím Suchým i Jitkou Molavcovou.
Dolejš často vystupoval s Jiřím Suchým i Jitkou Molavcovou. (Foto Aha! – S. Červená, Slovácký deník, ara)

Odchod scenáristy, dramaturga a lídra kapely Šlapeto oplakává i Jiří Suchý (85). Radan Dolejš (†57), který v neděli zemřel, byl nejen jeho oblíbeným žákem na Lidové konzervatoři Jaroslava Ježka, ale především velkým přítelem.

„Když jsem s ním před časem mluvil, měl plno plánů do budoucna. Už mu nebude dopřáno je uskutečnit...“ řekl smutně deníku Aha! principál Semaforu. „Znali jsme se mnoho roků, vystupovali jsme společně, v knihovně mám knihy, na nichž se podílel, v diskotéce spoustu CD s jeho Šlapetem, v archivu řadu televizních vystoupení a v hlavě tisíc vzpomínek na toho vlídného člověka,“ pokračoval Suchý s tím, že Dolejš rozdával celý život radost.

Radan rád dával k dobru historku, jak ho jeho pan profesor seznámil s Karlem Gottem (†80), s nímž pak natočil mnoho pořadů a prožil nespočet flámů. Mohl za to diář, který Dolejš zapomněl v pražské Lucerně na oslavách 30. výročí Semaforu.

Blesk Podcast: Semafor je v dluzích. Nemám v úmyslu to zabalit, řekl Jiří Suchý

Video se připravuje ...

„Když jsem se pro něj vrátil pozdě večer do Lucerny, řekli mi technici, že ho dali Jiřímu Suchému, který je teď s ostatními na večírku v restauraci U Kohouta. A právě tam mě pan profesor představil jako svého žáka nejen Karlu Gottovi, ale i Václavu Havlovi, který tam byl také. Od té doby jsem se s nimi přátelil,“ vyprávěl Radan Dolejš.

Oplakává ho i Pavlica z Hradišťanu

Velké přátelství pojilo Dolejše také s primášem cimbálové muziky Hradišťan Jiřím Pavlicou (68). Radan byl totiž bezmála 20 let duší Večera lidí dobré vůle, které navštěvovaly na památném Velehradě desetitisíce lidí. Připravovali spolu jejich scénáře.

Felix o Gottovi: Smrt v přímém přenosu! Zpěvačka chytla naschvál Covid a zemřela

Video se připravuje ...

„Duši jim dával po stránce obsahové, já po stránce hudební. Dobře jsme se doplňovali. Byl to velký a spolehlivý pracant a bojovník,“ řekl Aha! Pavlica. „Loni přijel se sebezapřením a zvládl to. Na čem jsme se dohodli, to vždy platilo. Já jsem mu v neděli v podvečer volal, abychom se poradili o letošním ročníku. Nebral to. Za pár hodin vyběhla ta smutná zpráva. Moc jsem si ho vážil,“ dodal primáš Hradišťanu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.