Drsný ortel nad Marií Terezií: Tohle ať Kotek snad ani nečte! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Drsný ortel nad Marií Terezií: Tohle ať Kotek snad ani nečte!

Poslední díl minisérie o Marii Terezii
Poslední díl minisérie o Marii Terezii (Česká televize)

Svým hereckým výkonem většině diváků vyrazil Vojta Kotek (33) dech. Zprvu se hloubalo nad tím, jak se role Františka I. Štěpána Lotrinského zhostí, nakonec však předčil veškerá očekávání. Jeho postava ovšem měla i své slabiny…

Poslední díl zachytil dobu v letech 1760 až 1780, tedy podzim života panovnice Marie Terezie a jejího manžela. I nyní mohli diváci žasnout nad dobovými kostýmy i malebnými místy Kroměříže. Pátý díl byl sladkobolnou tečkou za úspěšnou sérií, kterou si diváci nemohou vynachválit.

Trailer k filmu Marie Terezie

Video se připravuje ...

 „Vojta je excelentní! Celkově tento projekt se vám povedl,” cituje web eXtra.cz spokojenou divačku Kateřinu. „Úžasný zážitek, nádherný film, herecké obsazení pecka, kouzelná Kroměříž... poslední díl je smutný, ale stejně krásný,” přidává se Simona.

Člověk se pochopitelně nemůže zavděčit všem, a tak se lehká kritika nevyhnula ani této minisérii. Někteří diváci nebyli zrovna nadšeni z masky Vojty Kotka, jenž i nyní představoval Františka, tentokrát na sklonku jeho života.

Marie Terezie 2 - trailer České televize

Video se připravuje ...

Když se mohli maskéři takto »vyřádit« na Vojtovi, divákům není zcela jasné, proč nebyl stejný postup zvolen u první představitelky Marie Terezie, rakouské herečky Marie-Luise Stockingerové, a musela se pro roli Marie v různých stádiích jejího života třikrát měnit herečka. Jeden z diváků nabyl dojmu, že Vojta Kotek je zkrátka mladík, jehož pravý věk maskou zakrýt nelze. „Namaskovaný Kotek vypadal spíš jak po kalbě než na padesát pět a pak Ursula Strauss vypadala spíš jako jeho matka,” zhodnotil rozhodnutí tvůrců uživatel.



Přečtěte si
lukim
5. 1. 2022 • 07:05

Mě se to osobně líbilo! Kritici většinou neumí vůbec nic!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.