Jan Kačer už ví, proč zkolaboval: Cirhóza jater! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jan Kačer už ví, proč zkolaboval: Cirhóza jater!

K problémům s chůzí teď musí Jan Kačer zahájit léčbu cirhózoy jater.
K problémům s chůzí teď musí Jan Kačer zahájit léčbu cirhózoy jater.  (Foto Aha! – D. Kundrát, M. Hykl)

Konečně se z úst lékařů dozvěděl, co bylo příčinou kolapsu a proč musel do nemocnice. Herec a režisér Jan Kačer (85) nevěřil vlastním uším. Diagnostikovali mu cirhózu jater. Tahle nemoc podle obecného povědomí postihuje hlavně alkoholiky.

Proto to herci nepřipadá příliš spravedlivé a dost dobře to nechápe. „Nepiju, žiju dost střídmě,“ nechal se slyšet. Rozhodně nepatří v branži mezi největší zhýralce. Na Jana Kačera se po smrti manželky herečky Niny Divíškové (†84) letos v červnu vše náhle sesypalo. Herci otékají nohy a špatně se mu chodí. Před měsícem prodělal nutnou operaci srdeční chlopně, kdy mu voperovali prasečí.

Kačera čeká závažná operace srdce! A vdova Olga nesplnila Menzelovi přání

Video se připravuje ...

„Dopadlo to dobře, ale jsem chatrný,“ svěřil po návratu domů deníku Aha!. Rodina, která o herce svědomitě a s láskou pečuje, si bude muset osvojit dietu, která jeho játrům uleví. Kačer se nyní věnuje hlavně své vzpomínkové knize Zadními vrátky. Ještě dopisuje kapitolu o letošním létu, kdy ho navždy opustila milovaná Nina, s níž byli přes 50 dlouhých a krásných let.

 Alkohol či žloutenka

Cirhóza je závažné onemocnění, při němž dochází k vážnému, vlastně konečnému poškození jater. Nejčastěji se rozvíjí v důsledku dlouhodobé nadměrné konzumace alkoholu, při špatné životosprávě a pak u pacientů, kteří prodělali virovou žloutenku typu B a C. Délka života se u cirhotiků zkracuje vůči průměru o 10 let, v České republice jich umírá ročně asi 2000.

Pohřeb Niny Divíškové (†84): Zdrcený a statečný vdovec Jan Kačer dojemně nad rakví - o porodu i posledním přání

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.