Nekompromisní Markéta Hrubešová: Takovou anarchii nestrpí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nekompromisní Markéta Hrubešová: Takovou anarchii nestrpí!

Markéta Hrubešová
Markéta Hrubešová (Profimedia.cz)

Filmové či seriálové role přichází i se s nimi musí člověk po čase rozloučit, zato rodičovská role je nekončící práce. Své o tom ví i herečka Markéta Hrubešová (49), která je pyšnou maminkou dcery Christel Lilly (15). Jako rodič nyní musí být o to více ve střehu, jelikož puberta u dospívajícího dítěte není procházka růžovým sadem...

I herečka Markéta Hrubešová se musela jako rodič smířt s tím, že pokrok zkrátka nelze zastavit. Děti i mládež čím dál více usedávají za obrazovky počítačů či mají po většinu dne v rukách mobilní telefony. Hvězda Slunečné ale podchytila příchod nových technologií ještě v zárodku, a tak mohla své dceři vštěpovat kladný vztah ke čtení. „Odmalinka jsme dceři četli každý večer pohádky nebo já jsem vyprávěla svoje. Čtení je strašně důležité,“ svěřila se herečka webu Expres.cz.

Rozhovor s Markétou Hrubešovou:

Video se připravuje ...

Jenomže pod kontrolou nemůže mít rodič vše, toho si je Markéta vědoma. Vše je ale o důvěře a komunikaci, což v případě brouzdání na sociálních sítích hraje velkou roli. Ve světě neomezeného vyhledávání je podle herečky nutné mít nastavené hranice. „Tam jde hodně o důvěru. Říct si, že tyhle stránky jsou blbost, aby o tom věděla, a spoléhat na to, že to bude dodržovat. Nedá se to omezit. Můžete samozřejmě dát nějaké filtry, ale když se dítě bude chtít někam dostat, dostane se, třeba přes kamarády. Musí se o tom mluvit,“ říká přesvedčeně Hrubešová.

Markéta Hrubešová po dlouhé době u kadeřníka: Radikální proměna! Je z ní jiná žena

Video se připravuje ...

I z tohoto důvodu si herečka myslí, že je klíčové, aby si rodič zachoval autoritu a v některých případech byl nekompromisní. Přátleský vztah mezi matkou a dítětem tak má své plusy i mínusy. „Kamarádství ano, ale zase odsud potud. Nesmí to být žádná anarchie, to si myslím, že nefunguje. Dítě musí mít mantinely, ale snažím se o maximální otevřenost, vstřícnost. Chci, abychom si s dcerou povídaly o všem, ale zároveň si myslím, že rodič je rodič, a ne kamarád,“ dodává Markéta Hruběšová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.