Topmodelka Pořízková: VYSOUDILA MILIONY PO OCASEKOVI (†75) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Topmodelka Pavlína Pořízková: VYSOUDILA MILIONY PO OCASEKOVI (†75)

Pavlína Pořízková vysoudila dědictví po Ocaskovi.
Pavlína Pořízková vysoudila dědictví po Ocaskovi. (Blesk)

Její v roce 2019 zesnulý manžel Ric Ocasek (†75) ji vyškrtl z poslední vůle, předmanželskou smlouvu neměli, a tak se musela o dědictví soudit. Po třech letech dal soud topmodelce českého původu Pavlíně Pořízkové (56) za pravdu a přiznal jí podíl z dědictví.

„Vím přesně, kolik mi podle práva náleží. A přesně tolik také dostanu,“ sdělila tajnůstkářky Pořízková, ale konkrétní částku nezmínila. Podle amerických médií byl majetek frontmana kapely The Cars odhadnut na nejméně 5 milionů dolarů (110 milionů korun) a podle zákonů státu New York by jeho vdova měla dostat třetinu. Sama modelka ovšem uvedenou částku označila za nesmysl, prý byla schválně snížena kvůli daním. O kolik, to neprozradila.

„Bylo to, jako bych vyskočila z potápějící se lodi a až nyní jsem doplavala ke břehu,“ oddechla si modelka, když se seznámila s výrokem soudu. Současně přiznala, že se v minulosti dopouštěla chyb v hospodaření s penězi, a proto si najala zkušenou poradkyni, která zajistí, aby peníze tentokrát použila rozumněji.

Po šoku ze smrti partnera následovala další rána. Ric ji totiž o několik týdnů před tím vyškrtl z poslední vůle s tvrzením, že ho opustila. Jelikož ale byli stále manželi, Pořízková se obrátila na soud a ten jejím nárokům vyhověl. Rodačka z Prostějova, která svého času patřila mezi nejžádanější světové modelky, vzpomíná, že se tak ocitla téměř bez prostředků. Těžké období jí pomohli překonat přátelé.

Pavlína Pořízková ve filmu Její alibi

Video se připravuje ...

Rozvod už nestihli

Ocasek a Pořízková se vzali v srpnu 1989, měli spolu dva syny a jejich manželství se zdálo být šťastné. Nakonec se přece jen objevily problémy a v květnu 2018 oznámili, že se rozcházejí. Rozvod už ale nestihli, 15. září 2019 našla Pořízková manžela mrtvého v jejich domě na Manhattanu.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.