Čerstvě oceněný Lábus. Tohle fakt řekl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Čerstvě oceněný Lábus. Tohle fakt řekl?

Zahájení Febiofestu: Jiří Lábus
Zahájení Febiofestu: Jiří Lábus (Blesk:foto CNC: Marek Patek Foto CNC: Marek Pátek)

Po karlovarském festivalu teď filmy ožila i Praha! Hned na zahájení Febiofestu pořadatelé ocenili rovnou dvě herecké legendy, Jiřího Lábuse (71) a Božidaru Turzonovovou (79). Obdrželi cenu Kristián za celoživotní přínos kinematografii.

„Od prvních let života jsem film miloval, byl jsem a jsem vášnivý návštěvník biografů. Myslím, že žádná televize nemůže nahradit filmové plátno a společnost diváků,“ začal svoji děkovnou řeč Lábus

Podle svých slov je šťastný, že mohl pracovat s velkými filmovými tvůrci. „Jako byli třeba Vladimír Michálek, Jan Švankmajer, Věra Chytilová, Viktor Polesný nebo Viktor Tauš. To byly pro mě nejkrásnější chvíle života, být s nimi ve styku a učit se od nich,“ dodal. Diváci Febiofestu ho uvidí v televizním filmu Specialita šéfkuchaře a ve snímku Vlastníci.

„Je mi to milé, lichotivé, vzácné, vážím si toho. Myslím, že 80 procent svých životních zkušeností, a podotýkám velmi zajímavých, jsem vlastně zažila ve filmech, na kterých jsem pracovala. Takto získávám zkušenosti nesmírně ráda, proto přijměte mé srdečné a upřímné děkuji,“ prohlásila pro změnu Turzonovová. Febiofest uvede v sekci Profil sci-fi snímek Akce Bororo, kde ztvárnila návštěvnici ze vzdálené galaxie, a Božská Ema, kde si zahrála pěvkyni Emu Destinovou (†51).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.