Vyhrála 800 milionů, teď je mrtvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyhrála 800 milionů, teď je mrtvá

Vítězka nadnárodní loterie EuroMillions Margaret Loughreyová (†56) ze Severního Irska byla nalezena mrtvá
Vítězka nadnárodní loterie EuroMillions Margaret Loughreyová (†56) ze Severního Irska byla nalezena mrtvá (Facebook Margaret Loughrey)

Před osmi lety vyhrála v loterii v přepočtu 806 milionů korun a v Severním Irsku to tehdy byla rekordní výhra. Jenže pak se stala terčem zlodějů i vlastních chyb. Přišla skoro o všechno a teď našla policie nešťastnou milionářku mrtvou na podlaze svého domu.

Margaret Loughreyová (†56) žila v roce 2013 na podpoře a dostávala od státu 1740 korun týdně. Přesto si žena ze severoirského Strabane dopřála jednu jedinou maličkost – výherní los. Skutečně vyhrála, a to hned 806 milionů korun! Postupně si koupila několik domů, hospodu a starou textilní továrnu, kterou jí později zapálili žháři. Hodně peněz dala na dobročinnost. Ale stala se také terčem mnoha zlodějů a podvodníků. „Prošla jsem si peklem, ty peníze mi přinesly jen smůlu. Předtím jsem byla šťastná,“ postěžovala si nedávno.

Skončila u soudu

Z veselé ženy se stala neurotička, která byla v roce 2015 odsouzena ke 150 hodinám veřejných prací za napadení taxikáře. Byla tehdy úplně opilá. O tři roky později ji jeden zaměstnanec zažaloval za šikanu a neoprávněné propuštění. Margaret mu musela zaplatit 900 000 korun odškodného. „Zbylo mi už jen 150 milionů,“ přiznala se před několika měsíci. „No co, rubáš nemá kapsy,“ dodala ve smutné předtuše.

Zradilo ji srdce?

„Zavolali nás do domu, kde jsme našli mrtvou ženu. Nic nenasvědčuje cizímu zavinění, ale víc nám samozřejmě prozradí nařízená pitva,“ sdělila místní policie k smutnému konci ženy, které lidé záviděli majetek. „Jsem ráda, když mohu penězi někomu udělat radost,“ řekla kdysi přátelům. Sama být šťastná nedokázala. Měla sice čtyři bratry a sestru, ale nikdy se nevdala. Zůstala sama a peníze její samotu nijak nezmírnily.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.