Zesnulý Herec Vladimír Marek (†69): Drsný osud plný útrap! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zesnulý Herec Vladimír Marek (†69): Drsný osud plný útrap!

Záhadná smrt herce Vladimíra Marka (†69): Policie řekla, jak ho našli!
Záhadná smrt herce Vladimíra Marka (†69): Policie řekla, jak ho našli!  (herminapress.cz, archiv)

Bez známek života byl nalezen ve svém bytě na pražských Vinohradech. Vladimír Marek (†69), který se potýkal se svými démony a v posledních letech s řadou nemocí, se několik dní nikomu neozýval. Jeho kamarád, operní pěvec Radek Krejčí (57) byl strachy bez sebe, tak musel zalarmovat policii.

Pro divadelní, loutkoherecký, muzikálový i filmový svět je jeho odchod další rána. Zejména proto, že Vladimír Marek zemřel zcela osamělý. Jeho tělo objevila policie ve čtvrtek večer bez známek života ve svém bytě na pražských Vinohradech, ze kterého poslední roky kvůli částečnému ochrnutí ruky nevycházel. „Od víkendu se nikomu neozýval. Tak jsem šel po všech možných institucích... Nakonec jsem nechal otevřít byt. Bohužel už byl Vláďa mrtvý,“ popsal smutné zjištění hercův přítel, operní pěvec Radek Krejčí na Facebooku. Aha! pak informaci potvrdil mluvčí policie Jan Daněk. „Sousedé měli obavy, v bytě se svítilo, nikdo ale neotevíral. Proto jsme ve spolupráci s hasiči provedli vstup dovnitř,“ řekl. „U zesnulého muže jsme nezjistili cizí zavinění, podle všeho se jednalo o náhlé úmrtí,“ dodal Daněk. Vladimír Marek, který bojoval s rakovinou, by 6. srpna oslavil 70 let.

Ochrnutí, maniodeprese, rakovina...

Uzavřel se před světem
Z jeviště do ústraní odešel Marek v roce 2016. Kvůli částečnému ochrnutí a rakovině, s níž statečně bojoval, téměř nevycházel z bytu. Od 18 let se navíc potýkal s maniodepresemi. „Tělo se rozhodlo, že mi vrátí všechno, čím jsem ho za svého bujného života trápil,“ vysvětlil před časem Aha! okolnosti pádu, při němž si poranil rameno. „Muselo být operováno. Zároveň se zjistil trvale poškozený ramenní nervový svazek a ochrnula a znetvořila se mi levá ruka. S divadlem byl a je konec,“ přiznal. Divadlo mu chybělo až do samého konce, byť ještě krátce spolupracoval s Říší loutek. „Přece si neprofňukám stáří!“ zaháněl chmury i za pomoci přátel, s nimiž zůstával v kontaktu hlavně na sociálních sítích.

Premiéra 7 pádů Honzy Dědka: Marek Němec šokoval přiznáním o bouřlivém dospívání v rodném Chebu

Video se připravuje ...

Kvůli nemoci se změnil k nepoznání...

Na divadle exceloval
Ačkoliv jeho typické ostré rysy nemoci změnily k nepoznání, fanoušci na herce a výrazné postavy, jež ztvárnil, nezapomněli. Vladimír Marek působil 18 let v královéhradeckém Divadle Drak, poté v pražském Divadle Na zábradlí a na muzikálových scénách divadel Ta Fantastika nebo Hybernia. Diváci mu tleskali za ztvárnění Šaška/Vypravěče v Johance z Arku, čaroděje Merlina v Excaliburu. Exceloval v představení Salome Brut i v klasice.

Začal šokujícím televizním experimentem

Ve filmu nepřehlédnutelný
Ve filmu byl Marek nepřehlédnutelný coby mafiánský boss Pexeso v Perníkové věži (2002) nebo manažer Pavola Habery ve Fontáně pre Zuzanu 2. (1993). Poprvé o sobě ale dal vědět v šokujícím televizním experimentu Taneční zábava (1990) režisérky Jitky Němcové (70), v němž během hlavního večerního programu přepadl studio a hlasatelku Marii Tomsovou (69) s pistolí u hlavy držel jako rukojmí.

Milovník psů, hudby, whisky a počítačů

Přítel mu zemřel na AIDS
Své soukromí a neřesti Marek netajil. Prošel si alkoholovým i drogovým obdobím. Stejně bouřlivě si počínal i ve vztazích. Dva roky žil s herečkou Bárou Štěpánovou (61). „Bylo to krásné a byla to velká láska. Ale pak dostala Bára nabídku z Plzně a my se kultivovaně rozešli,“ prozradil s tím, že Báře nevadila jeho homosexuální orientace, o níž sám věděl od svých 15 let. Lásku pak prožil s Jiřím Horským, ten však roku 1994 zemřel na AIDS, Vladimír o něj pečoval do samého konce. Vztah plný zvratů a emocí měl později i s fotografem Martinem Kámenem (38). Marek zbožňoval svého již dospělého syna a vnučku, byl milovníkem psů, hudby, whisky, počítačovým a internetovým nadšencem. Užíval života plnými doušky.

Smutný Marek Ztracený: Stěhování do luxusního domu s bazénem a dvěma terasami se odkládá!

Video se připravuje ...

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.