Gurmán Hejlík z Ordinace: Utrácí miliony, ale… Tímhle se napakoval!
Lukáš Hejlík (41), který z komerčního seriálu přešel spíše na divadelní scénu, se později naplno začal věnovat svému koníčku – gastronomii. Nerozjel však vlastní podnik, ale začal objíždět restaurace po celém Česku, z čehož si udělal super byznys!
Když napsal první recenzi restaurace, asi ani netušil, že toto hobby přetaví v lukrativní kšeft. Poté, co se jeho hodnocení restaurací začalo stávat hitem, rozjel Hejlík naplno svůj projekt s názvem Gastromapa, později nechyběly ani knihy, aplikace a další projekty kolem jeho vášně k jídlu.
Lukáš Hejlík jednoduše jídlo miluje a také miluje to, když je v podnicích příjemná a ochotná obsluha, která velmi ovlivňuje výsledky jeho recenzí. Za svůj koníček už herec a moderátor zaplatil podle vlastních slov víc jak dva miliony korun! „Já vím, že si každý myslí, že to mám všude zadarmo, ano, najdou se podniky, kde nechtějí zaplatit, tak ve výši účtu dávám personálu spropitné, a to si vezme každý…," vysvětluje herec a milovník všeho chutného, jak to obvykle chodí.
A kolik že za jídlo utratil? „Myslím si, že je to okolo dvou a půl milionu korun. Ale když si vezmete, že jsem dost ušetřil na nákupech potravin, protože jsem neustále na cestách a jím po podnicích, tak jsem vlastně na tom skoro stejně jako ostatní lidé. Zkuste si někdy spočítat, kolik člověk utratí ročně za potraviny a ta částka rozhodně nebude malá,“ pověděl podle Blesku Hejlík.
Prostor X: Rozhovor s Lukášem Hejlíkem. Video zde:
Gastro vášeň mu vydělala!
Jeho snaha a zápal se mu však naštěstí vyplácí a jenom kniha mu vydělala už pořádný balík peněz. Skoro přesně ten, co projedl! „Jako autor jsem na provizích vydělal okolo dvou milionů, a to není špatné,“ dodala pyšně bývalá hvězda TV Nova pro magazín procne.idnes.cz.
Prostor X: Rozhovor s Lukášem Hejlíkem