Přítel o děsivém stavu Uhlíře: Svou adresu má na papírku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přítel o děsivém stavu Uhlíře: Svou adresu má na papírku

Jaroslav Uhlíř
Jaroslav Uhlíř (Foto Aha! – Mária Rušinová a archiv Lucie Gierlinger)

Český spisovatel Jan Rejžek se setkal s legendárním skladatelem Jaroslavem Uhlířem (75). Dvojici pojí dlouholeté přátelství, a tak Rejžek dobře pozná, jak moc se zdravotní či psychický stav bývalého parťáka Zdeňka Svěráka (80) zhoršuje.

Když se Jaroslav Uhlíř před rokem objevil v policejním pátrání, vylekali se nejen fanoušci, ale samozřejmě také přátelé a kolegové oblíbeného skladatele. Uhlíř nezvedal telefon a blízcí nevěděli, kde se nachází. Proto neváhali zalarmovat policii. Naštěstí vše dopadlo dobře a nic se mu nestalo. Jeho kamarádi však později přiznali, že hudebník prochází těžkým životním obdobím.

Jaroslav Uhlíř na festivalu Colours of Ostrava 2018

Video se připravuje ...

Přátelé mu zůstali

„Na papírku má pro taxikáře svou adresu a v notýsku jména, která mu nejčastěji vypadávají,“ pověděl tn.nova.cz Rejžek, který je dlouholetým přítelem Uhlíře a jeho stav ho trápí. Ačkoliv se tedy Uhlířova kondice zhoršuje a všichni jeho blízcí a fanoušci jsou z toho smutní, i tak se najdou světlé chvilky. „Rozloučil se krásným zvoláním: 'Ten život je přece krásnej!' I s Tebou, roztržitý barde,“ dodal spisovatel.

Jaroslav Uhlíř má dnes 75. narozeniny. Oslavil je v 7 pádech Honzy Dědka

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.