Problémy Ladislava Freje! Práskla to na něj Stašová ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Problémy Ladislava Freje! Práskla to na něj Stašová

Ladislav Frej a Simona Stašová
Ladislav Frej a Simona Stašová (Tonda Tran, David Kundrát, Divadlo ABC, archiv)

Po smrti své milované partnerky Gábiny (†56) má herecký bard Ladislav Frej (79) potíže s pamětí. Může jít o kombinaci věku a stresu. Slavný doktor Sova z Nemocnice na kraji města se ale nechce životním okolnostem poddat a chystá návrat na prkna, která znamenají svět, po boku Simony Stašové (66). Ta se mu snaží s učením nových textů pomoct.

Oba čeká už 23. června v pražském Divadle ABC premiéra dlouho očekávaného představení Na zlatém jezeře. „My se scházíme, jednou za deset dní s tím Láďou Frejem. Mně se nechce, ale jedu k němu...“ popsala v rozhovoru pro ČRo Dvojka a vzápětí objasnila, proč kolegu navštěvuje.

Covid mezi herci, Stašová nakazila Freje! A scénář rozloučení s Menzelem

Video se připravuje ...

„Mydlíme ten text, aby to Láďa v osmdesáti letech nezapomněl, neboť s tím má problémy,“ popsala herečka, která je podle svých slov připravená na to, kdyby měl Frej tzv. okno. „Chci mu být perfektním partnerem. A kdyby náhodou zapomněl, kde jsme, tak já to vím a střelím mu to tam. Ta poctivost na cvičišti je vítězství na bojišti – a to je před lidmi,“ zdůraznila Stašová.

Závěr kariéry

Frej podle svých slov považuje nové představení Na zlatém jezeře za životní milník. A přiznává, že potřebuje hrát, jinak ustrne. „Spoléhám na to, že na závěr své kariéry mě ta hra bude mentálně živit,“ podotkl. „Simona je úžasná, teď si role opakujeme, abychom byli připraveni naskočit. Oba tam máme velký part, nechceme zapomenout a zlenivět. Ona je jako lokomotiva a strojvedoucí zároveň,“ potvrdil v Českém rozhlase její slova.

Kdy budou Frej a Stašová hrát?

23. června, 19.30, ABC 25. června, 19.00, ABC 26. června, 19.00

Simona Stašová v novém seriálu: Komu nedokáže odmítnout roli?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
31. 5. 2021 • 00:19

Docela herce obdivuji v tom, že do sebe perou celý život texty a pamatují si je.(Myslím herci v divadle, tam klapka není a taky to není seriálové hovňajs, kde mají 2 stránky a protáhnou to na hodinu).Jó, divadlo, to je krása ! Frej má nejspíš problém z toho co teď prožil.
Já mám starší herce ráda.
Nevím, proč se do nich někteří blbci naváží.
To asi mají hrát role starších namaskovaný mladší, Něco jako namaskovaná Geislerka, nebo tupá Architeva apod. ?

delphina
30. 5. 2021 • 10:11

Tohle je problém herců,neumí včas odejít... Každý není tak vitální jako její matka.

defakto
30. 5. 2021 • 09:32

Frej má ve svém věku nárok na výpadky paměti a na svůj klid . to jenom Stašová se do něj zakousla jako nějaká hyena a nutí jej naučit se nějaké cizí texty , aby se s ním mohla ukazovat na jevišti i když o tu pitomost co chce hrát nikdo nestojí !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.