Jiřina Bohdalová: VEKSL S BONY OD GOTTA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Jiřina Bohdalová: VEKSL S BONY OD GOTTA!

Bohdalová se s Gottem přátelila od té doby, co začal zpívat.
Bohdalová se s Gottem přátelila od té doby, co začal zpívat. (Foto ČTK, ara)

Jedním z důležitých mužů jubilantky Jiřiny Bohdalové, které bude v pondělí 90 let, byl Karel Gott (†80). Její maminka si přála, aby si ho vzala za muže. Nepovedlo se, a tak herečka alespoň s Mistrem kšeftovala a mohla si v druhé polovině šedesátých let pořídit své první auto. Poprvé o tom promluvila až teď!

Bohdalová měla Karla Gotta od startu jeho kariéry velmi ráda. Jakmile se v 60. letech proslavil v západním Německu, začal díky tomu vydělávat spousty peněz, a stal se tak štědrý ke svému okolí. „Když byly bony, on k tomu měl blíž než já, která jsem tady byla zavřená, tak on a jeho parta jezdili do ciziny. A za ty valuty jim to přepočítávali,“ začala své vyprávění Bohdalová. „Ty bony se prodávaly za 5 korun, ale to byla dobrá cena. A Karel mi je dával za čtyři. Já jsem si tak díky němu koupila první pětistovku fiata,“ řekla filmová a divadelní legenda v on-line vysílaném rozhovoru z divadla Lucie Bílé (55).

Byl to Prcek

Červený Fiat 500 dostal i své jméno, jako jediný z vozů známé herečky. „Žádné moje auto se nikdy nijak nejmenovalo. Akorát Prcek existoval. Měla jsem ho asi nejraději. Když jsem špatně parkovala, čtyři lidi ho klidně přenesli z místa na místo,“ prozradila před časem.

Přiznání Jiřiny Bohdalové těsně před 90

Video se připravuje ...

Zadržet pláč

Bohdalová ale kromě hezkých zážitků se Slavíkem promluvila i o jeho pohřbu, kde měla v říjnu 2019 klíčový proslov. „Nejhorší bylo to udržet, abych nebrečela. Já jsem docela citlivý člověk, i když na to nevypadám. Tady jsem si říkala, jestli já to neudržím…,“ popisovala s viditelnými slzami v očích. „Jednou jsem měla stejný pocit, když mi zemřela maminka a to jsem ten den musela hrát. V textu mi ji to připomnělo a přelilo mě to,“ vzpomínala herečka.

Proč se nevzali?

Maminka Karla Gotta Marie (†66) si za života moc přála, aby se oženil právě s Jiřinou Bohdalovou. Té se ale jako mladý chlap vůbec nelíbil. „Jako mladíček nebyl nic moc, ale jakmile začal jít do věku, začal být můj typ,“ přiznala před časem a objasnila i to, proč nakonec k vytoužené veselce nedošlo. „Protože se nechtěl ženit!“ Na chalupě pak měla dlouhou dobu společnou fotku s Gottem, na které bylo věnování pro její dceru Simonu Stašovou (66): „Simonce budoucí táta Karel Gott.“ Snímek ale někdo herečce ukradl...

Táňa Dyková o setkání s Jiřinou Bohdalovou: Poslala mě do p*dele!

Video se připravuje ...

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (30. 4. 2021)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.