Poslední rozloučení s Berouskem (†73): Talent rozdával lidem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poslední rozloučení s Ferdinanem Berouskem (†73): Talent od boha rozdával lidem!

Poslední rozloučení proběhlo kvůli koronavirovým opatřením v komorním duchu.
Poslední rozloučení proběhlo kvůli koronavirovým opatřením v komorním duchu. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský )

Rodinu stmeloval a umění, které dostal jako dar od boha, rozdával lidem. S takovou vzpomínkou se včera naposledy rozloučili s mistrem cirkusové manéže Ferdinandem Berouskem (†73) na Olšanských hřbitovech jeho nejbližší.

„Měl talent od boha. Své umění bral jako dar, který rozdával lidem,“ pronesl během posledního sbohem v obřadní síni smuteční řečník. S legendou evropské artistické scény se účastníci smutečního shromáždění rozloučili skladbou, při které vystupoval v manéži. „Byl to pochod, kterým jsme se vždycky na scéně loučili. Přál si, aby zněl na jeho pohřbu,“ sdělil Aha! syn Mario. „Odchod neseme velmi těžce. Táta měl báječný charakter. Když byly hádky, tak to dával dohromady a stmeloval,“ dodal pro Aha! mladší syn Robert.

Pohřeb artisty a žongléra Ferdinanda Berouska (†73): Podlehl covidu!

Video se připravuje ...

Cirkusu zasvětil život!

Žonglování a riskantní akrobatické výkony provázely Ferdinanda Berouska celý život. Od šestnácti vystupoval jako artista. Největšího ocenění, stříbrné medaile, se dočkal se svou skupinou Fredys v roce 1995 na mezinárodním festivalu Cirque de Massy v Paříži. V důchodu se věnoval tréninku další generace. V roce 2005 ale utrpěl mozkovou příhodu, která jej upoutala na lůžko. Minulý týden podlehl zdravotním komplikacím.

Blesk Podcast: Utěšovala mě tatínkova tygřice, svěřil se Patrik Joo

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.