Principál Jaromír Joo (†65): Poslední cesta v limuzíně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Principál Jaromír Joo (†65): Poslední cesta v limuzíně!

Pohřeb Jaromíra Joo. (5. Března 2021)
Pohřeb Jaromíra Joo. (5. Března 2021) (Blesk:Karel Kopac Karel Kopáč)

Šelmy ho provázely po celý život a včera i na cestě do cirkusového nebe! Principál Jaromír Joo (†65), jenž před dvěma týdny zemřel na covid-19, spočinul v hrobě, jehož náhrobní kámen zdobí podobizna s tygrem a slova, jež ho provázela životem: Cirkus byl, cirkus je a cirkus bude...

Rodina světově známého cirkusáka přijela na hřbitov v Horních Počernicích v limuzínách, stejně tak rakev s Jaromírem nechala přivézt luxusním pohřebním mercedesem. Vypravila skutečně velkolepý pohřeb! Na hřbitovní cestičky nechala rozložit dlouhé koberce, které posypala okvětními lístky růží, a celý obřad mohli lidé, kteří Jaromíra milovali, sledovat na velkoplošné obrazovce.

„Život smrtí nekončí, ale mění se. A tak i život Jaromíra dostal novou podobu,“ vysvětloval plačícím lidem kněz, jenž rakev s principálem před uložením pokropil svěcenou vodou. Z reproduktorů v tu chvíli zněla hudba z manéže s řevem tygra. K tomu na obrazovce běžel dojemný příběh principála, poskládaný z fotek, pořízených během jeho života.

Slunce na cestě do nebe

Během obřadu bylo celou dobu zamračeno, jenže pak najednou vysvitlo slunce! Zrovna ve chvíli, kdy rakev Jaromíra vynášeli z kaple k hrobu, kde spočinul. „Nechť mu svítí na cestu do nebe,“ prohlásil kněz, který pak před otevřeným hrobem pronesl modlitby, posvětil rakev a vyslal slavného muže na věčnost...

Jak založil cirkus Jo-Joo

Předkové Jaromíra byli už v roce 1792 spojeni se světem manéží. Založili cirkus Jadran, který skončil až v roce 1952, kdy byl zestátněn. Všechny cirkusy se tehdy musely sloučit do jediného státního podniku. V něm začal působit i Jaromír. V rodině představitel už deváté generace profesionálních artistů předváděl v manéži žonglování či provazochodectví. Po revoluci založil svůj vlastní Cirkus Jo-Joo, čímž navázal na tradici rodinného Jadranu.

Pohřeb principála Joo (†65)! Poslední cesta vysypaná plátky růží a dvě limuzíny

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
6. 3. 2021 • 05:47

Světští jsou vždy důstojní při pohřbech na rozdíl od VIp v Praze ,špinavých a neupravenych

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.