Noční můra Kajínka ožívá: Až ho pustí, zabije mé blízké | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Noční můra Kajínka ožívá: Až ho pustí, zabije mé blízké

Jirka Kajínek
Jirka Kajínek (Mall TV)

Za mučení a vraždy dostal doživotí! Jenže teď je Robert Tempel (47) zřejmě o krok blíže svobodě. Případ muže, ze kterého má obavy i jeho někdejší spoluvězeň Jiří Kajínek (60), znovu projedná Ústavní soud.

Tempel uspěl loni v červnu se svojí stížností ve Štrasburku u Evropského soudu pro lidská práva. Právě kvůli tomu Ústavní soud zrušil svá starší usnesení z let 2007 a 2011, kterými stížnosti Tempela smetl ze stolu. Tempel mluvil s novináři před dvěma lety. Přestože ho tehdejší rozsudek vylíčil jako bestii, v b﷯ělušické věznici se tvářil jako beránek. „Šiju tady plyšáky,“ usmíval se dvojnásobný vrah. Chvíli před tím se jich ptal na Kajínka. „Mluvil o mně, když šel z vězení. Proč si mě bral vůbec do pusy?! Jak si mohl dovolit o mně takto mluvit!“ zaznělo výhrůžně od Tempela. „Za dva roky budu žádat o podmínečné propuštění,“ dodal.

Zrůda a kreatura

„Drželi mě mezi největšími zrůdami. Největší kreatura, zrůda a hajzl, to je Robert Tempel,“ uvedl Kajínek po svém propuštění. Dnes je pro něj téma Tempel uzavřené. „Chci mít od takových lidí pokoj. Mě se to netýká. Jestli ho soud osvobodí, tak to tak prostě rozhodne,“ řekl nyní Aha! o muži, jenž na něj za jeho dřívější slova podal trestí oznámení. To však bylo odloženo. „Chtěl mě dostat zpátky do vězení,“ řekl Kajínek, který už dříve prohlásil: „Až ho pustí, půjde zabít mé blízké!“

Kajínek nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!!

Video se připravuje ...

Čtyřikrát ho osvobodili

Tempel dostal doživotí za dvojnásobnou vraždu spáchanou v roce 2001. Krajský soud v Plzni muže čtyřikrát osvobodil, pražský vrchní soud ale zprošťující verdikt pokaždé zrušil. Tempel byl pravomocně odsouzen až poté, co vrchní soud přeložil proces z Plzně ke Krajskému soudu v Praze.

Jak vraždil?

Vraždy se staly na parkovišti u Hruškové na Sokolovsku. Tempel tam podle rozsudku předal své oběti 400 tisíc Kč za auto, které si údajně chtěl koupit. Následně muže zastřelil. Zasáhl prý i druhého muže a poté jej bil do hlavy železnou tyčí s kusem betonu a montážním klíčem. Obě těla zakopal. U soudu ale tvrdil, že vraždu nespáchal on, nýbrž člověk zvaný Biftek, jenž byl také na místě činu. Ten později v kauze vystupoval jako klíčový svědek.

Ukázka z Já, Kajínek! Kvůli komu před kamerou pláče?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.