Policie vlítla na České lvy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie vlítla na České lvy!

Dlouhý kouř si herci vychutnávali v hloučcích. Venkovním dýchánkem herci pobouřili veřejnost.
Dlouhý kouř si herci vychutnávali v hloučcích. Venkovním dýchánkem herci pobouřili veřejnost. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl)

Nebyl by to snad ani Český lev, kdyby po něm nedošlo k nějakému skandálu! Tentokrát nikdo nepadal ze schodů ani nelíbal cizí ženu či muže, ale kuřáckým dýchánkem na chodníku před Rudolfinem – bez respirátorů a rozestupů – někteří herci porušili vládní opatření kvůli koronaviru. A hlavně nadzvedli ze židlí mnohé fanoušky. Vše už je v rukou policie!

Během sobotního přímého přenosu na České televizi panovala velká bezpečnostní opatření. Nominovaní museli mít negativní test, na obličeji respirátor a dodržovat rozestupy. Vše bylo dodrženo, ale jakmile zhasla světla kamer, respirátory »letěly« dolů a před Rudolfinem se začaly tvořit hloučky debatujících aktérů.

Herci sobě

K nelibosti účastníků kuřácké »párty« obletěly jejich vysmáté snímky sociální sítě. „Já jsem lockdown chápala, ale po téhle akci ze sebe nebudu dělat blbce. My normální dřepíme doma, všude nosíme respirátory a páni herci si za těžké sponzorské peníze udělají tuto akci v této době?“ naštvala se divačka. „Restaurace a obchody zavřené. Děti nesmí ani do školy ani na hřiště. Ale parta komediantů si udělá párty za peníze daňových poplatníků,“ přidal se další divák.

Rozjel to Hamáček

„Touto záležitostí se již zabývá pražská policie,“ oznámil včera na Twitteru ministr vnitra Jan Hamáček (42, ČSSD). „Věc již prověřujeme a v případě zjištění podezření na nerespektování vládních nařízení, toto oznámíme příslušnému správnímu orgánu,“ potvrdil ČTK policejní mluvčí Jan Rybanský. Další podrobnosti policie nesdělila, prověřování je podle ní v počátcích.

Šéfka Českého lva Rychnovská: Jak covid změnil letošní ročník?

Video se připravuje ...

Naštvaný Ovčáček

K předávání Českého lva se vyjádřil i mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček (42). Vadilo mu, že hlava státu Miloš Zeman (76) po nátlaku okolí a velké kritice musel zrušit předávání vyznamenání, ale herci se pobavit mohli. „Smutný obrázek současnosti. Návrh uspořádat za přísných opatření připomínku státního svátku 28. října řada politiků a novinářů ostouzela. Když se koná filmová párty, je ticho,“ napsal na sociálních sítích.

Video o přípravách galavečeru najdete zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.