Toušlová herečkou? Přišla o hlas kvůli pokusu o sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Toušlová herečkou? Přišla o hlas kvůli pokusu o sebevraždu

Pohled do zeleně uklidňuje.
Pohled do zeleně uklidňuje. (Michaela Feuereislová)

Dlouholetá moderátorka populárního cyklu 13. komnata chtěla původně  studovat na vyhlášené DAMU. Co zabránilo Ivetě Toušlové  (52) rozjet kariéru herečky?

„Protože jsem ztratila hlas. Rok a půl jsem mluvila jako náruživý kuřák a notorický alkoholik dohromady. A foniatrička, u které jsem se léčila, se spletla v diagnóze, což jsem ovšem zjistila až o pár let později. Tvrdila, že mám na hlasivkách trvalé defekty, takže ať na uměleckou školu rovnou zapomenu. Obrečela jsem to, zbořil se mi tenkrát svět, a rodiče mě poslali na peďák. Ten jsem sice dokončila, ale s vědomím, že učit nikdy nepůjdu. A taky jsem nešla," prozradila Iveta Toušlová na webu Vlasta.cz.

Iveta Toušlová z 13. komnaty: Chceme Libuši Šafránkovou! A co ona na to?

Video se připravuje ...

„Byla to nejspíš psychosomatická reakce na tragédii v naší rodině – moje maminka se totiž tehdy pokusila o sebevraždu. Pro nás všechny to byl obrovský šok, ale udělali jsme velkou chybu, že jsme si o svých pocitech a bolesti nepovídali. Buď se o tom doma mlčelo, nebo se hledal viník a jeden ukazoval na druhého. Mně bylo osmnáct a vůbec jsem si s tím vším nevěděla rady. Jenže nikdo se mě nezeptal: Jak ti je? Jak se cítíš? Nepotřebuješ něco? Tak jsem všechny strachy a úzkosti zavřela v sobě a přestala mluvit úplně. Obrazně i doslova. Prostě jsem vše ze sebe nevybrečela, nevykřičela a začalo mě to svírat a dusit zevnitř," vysvětluje sympatická moderátorka.

Denisa Nesvačilová ze Slunečné: Jsem ráda, že mi už nevyhrožují ubodáním

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.