Hvězda Pokladu z půdy na dně: Rozprodává zámek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hvězda Pokladu z půdy na dně: Rozprodává zámek!

Pavel Kuře své vetešnictví miluje. Jen nerad se vzdává svých krámů. Jenže doba si žádá oběti...
Pavel Kuře své vetešnictví miluje. Jen nerad se vzdává svých krámů. Jenže doba si žádá oběti... (Foto Aha! – Martin Pekárek, FTV Prima, Facebook.com V pořadu Poklad z půdy. Na nádvoří se kupí další věci k prodeji. Martinický zámek Pavel stále renovuje.)

V pořadu Poklad z půdy kupoval Pavel Kuře (40) často za draho všelijakou »veteš«, která pro jeho kolegy starožitníky neměla hodnotu. Pro něho to byly »srdcovky«.

Teď je ale majitel Zámeckého vetešnictví v Martinicích kvůli pandemii a vládním opatřením na mizině. Aby přežil, musí rozprodávat své království. V Martinicích u Dolních Kralovic před lety koupil ruinu zámku, kterou postupně dává dohromady. Kromě vetešnictví tu má i muzeum.

Smlouva s ďáblem

„Pro mě je to tak těžké, že hledám různé cesty, jak muzeum zachránit,“ prozradil Aha! Pavel Kuře. „Jsem ochotný opravdu uzavřít smlouvu s ďáblem a zastavit zámek, já to asi nedokážu prodat,“ připustil nejkrajnější řešení. „Mám v tom nejen peníze, to vem čert, ale hlavně deset let života,“ posteskl si.

Otázka přežití

V pondělí oslavil 40. narozeniny a druhý den zveřejnil na sociálních sítích volání o pomoc: „Nabízím k prodeji vybavení svého muzea, pouze jako celek či celé interiéry. Prosím, sdílejte... Tento krok nedělám ke zbohatnutí, ale ku samému přežití!“ Odhodlával se k tomu dle svých slov dva měsíce. „Ozvalo se mi pár lidí, kteří chtěli muzeum v podstatě jen rozebrat a rozprodat. To ale nechci,“ řekl včera Aha! Pavel Kuře s tím, že tohle pro něho není cesta.

Nepomohou ani starožitníci?

Zámeckého vetešníka prý nespasí ani kolegové starožitníci z pořadu Poklad z půdy, kteří si ho často na obrazovkách dobírají. „To jsou opravdu obchodníci. Já jediný na těch věcech, které v pořadu koupím,
v podstatě prodělávám,“ přiznal Aha! Pavel Kuře.



Přečtěte si
koliaska
14. 2. 2022 • 20:46

Je to dost smutné, na druhou stranu to vlastně chápu. Jakmile se člověk dostane do finančních problémů, tak to prostě jinak nejde. Sama jsem se v posledních letech taky začala hodně zajímat o nakupování starožitností a investovala jsem do nich i dost peněz. Ony kolikrát i úplné drobnosti se prodávají za hodně peněz. Stačí se podívat třeba na http­s://ww­w.an­tikar­t.cz/ Právě tam jsem v poslední době nakupovala několikrát.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.