Český zámek jako z pohádky na prodej! Stačí 680 milionů… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Český zámek jako z pohádky na prodej! Stačí 680 milionů…

Zámek místo chalupy?
Zámek místo chalupy? (Profimedia.cz)

Patříte mezi šťastlivce, kteří mají nějaký ten milion navíc a nevědí, co s ním? Pak si můžete pořídit největší český zámek v soukromém vlastnictví, Žinkovy na Plzeňsku! Cena? 680 milionů korun.

Pohádkově krásné sídlo nedaleko Nepomuku nabízí k prodeji mezinárodní realitní kancelář. „Zámek byl před lety opraven a od té doby se neprovozoval. Využívaly se jen některé přilehlé budovy. Třeba z konírny se udělala kavárna,“ prozradil pro Aha! starosta obce Žinkovy Josef Karhan a dodal, že objekt je nyní veřejnosti nepřístupný. Lidé nesmějí dokonce ani do zámeckého parku. „Ještě před několika lety to tam ale žilo. Fungovala kavárna, kam jezdili lidé z okolí. Zámek byl také centrem řady kulturních aktivit. Hostil koncerty, promítaly se filmy,“ uvedl Karhan.

Matěj Stropnický zve na zámek v Osečanech a také na divadelní léto

Co je v ceně

Na nového majitele čeká zámek s využitelnou vnitřní plochou 12 tisíc metrů čtverečních. Zvenku je opraven kompletně, zevnitř zhruba z poloviny. Kromě hlavní budovy je součástí nabídky i kancelářská stavba s restaurací, konferenční místnost, čtyři apartmány a v zahradě 12 bungalovů. K zámku patří i lesopark v anglickém stylu a 18 hektarů půdy.

Blesk Zprávy navštívily Matěje Stropnického na jeho zámku v Osečanech

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.