Trojan dostal cenu a pak... Bloudil Prahou ve vánici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Trojan dostal cenu a pak... Bloudil Prahou ve vánici!

Trojan si přebíral cenu zarostlý jako kanadský dřevorubec.
Trojan si přebíral cenu zarostlý jako kanadský dřevorubec. (Foto Aha! – M. Hykl, ČT)

Po delší době se herci sešli v Divadle Archa, aby si převzali Ceny české filmové kritiky. Nebyl to ale galavečer, na jaký jsou zvyklí. Nekonal se ani raut! Když měl tak Ivan Trojan (56) coby nejlepší herec večera žízeň, musel si prý jít sehnat něco ven.

Předávání poprvé proběhlo bez diváků. „Na místě se budou nosit roušky, dodržovat rozestupy, sál je bez publika, bez účasti novinářů a nominovaní nemůžou mít s sebou žádný doprovod,“ prozradil Aha! Pavel Sladký z České televize. I nominovaní mohli vstoupit do divadla jen s negativním testem na covid. Kdo ho neměl předem, musel se nechat otestovat na místě. Což byl případ i Ivana Trojana. Ten ještě předtím, než vešel do sálu, zmizel do noci, aby se záhy vrátil s plechovkou limonády. Čekání se mu ale vyplatilo – odnášel si křišťálový kvádr pro nejlepšího herce za Šarlatána, film, který z pěti nominací proměnil dvě.

Zavátý Trojan

„Podle některých kritik, co na mě vyšly, jsem to nečekal. Ale děkuju. Je zapotřebí velkorysosti,” prohlásil. „Speciálně děkuji mému synovi. Já jsem ti dal život, tys mi dal mládí. A děkuji mé ženě Kláře, bez které by to nebylo,” uzavřel zarostlý skoro k nepoznání. Narážel tak na fakt, že mu syn Josef (20) hrál v Šarlatánovi mladší já. Stejně jako zbytek kolegů se moc dlouho nezdržel, dokonce si neodnášel ani lahev vína, kteří účastníci akce fasovali. Zabrat mu dala už samotná cena! Podle svědků si totiž nezavolal taxíka, ale vydal se několik kilometrů pěšmo zasněženou Prahou. Křišťálový kvádr si přehodil do jedné ruky a ve vánici pochodoval bez rukavic.

Herec Ivan Trojan propůjčil svůj hlas filmovému psímu hrdinovi Gumpovi

Video se připravuje ...

Poražená Aňa

Co dělat měla i Aňa Geislerová (44), která balancovala na ledu na vysokých jehlách. Ani z ceny pro nejlepší herečku se neradovala – porazila ji méně známá Magdaléna Borová (39) z Krajiny ve stínu. Stejnojmenný snímek se stal i nejlepším filmem.

Moderátorský přešlap

Večerem provázela dvojice Světlana Witowská (48) a Ondřej Cihlář (42), kteří se snažili udělat jinak vážný večer zábavným. Občas ale hosty na jevišti přiváděli do rozpaků. Třeba když moderátorka okřikla Michala Suchánka (55) předávajícího cenu nejlepší herečce Magdaléně Borové, že mluví ona, a on ať hlavně mlčí. „Jsem rád, že je demokracie a i já se dostanu do takového prostředí,“ vtipkoval a rychle zmizel. Několik účinkujících si také stěžovalo, že nejsou vůbec slyšet.

Tabulku s vítězi najdete v tištěné verzi Aha! 8.2.2021

Ivan Trojan jako Šarlatán: Strhující životopisné drama inspirované skutečným příběhem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
8. 2. 2021 • 06:52

Kdyby měli pohoštění tak by se váleli na schodech parazite

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.