Nový seriál ČT Hlava Medúzy: Herci prošli náročným výcvikem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Nový seriál ČT Hlava Medúzy: Herci prošli náročným výcvikem

Brněnská mordparta v celé své sestavě.
Brněnská mordparta v celé své sestavě. (Foto ČT, Stanislav Honzík)

Majorka Karin v podání Jitky Čvančarové (42) řeší se svou brněnskou mordpartou první případ. A hned na úvod se pěkně zapotí. Smrt akademického malíře, ukradený obraz Petera Paula Rubense Hlava Medúzy, podle něhož je seriál pojmenován, a do toho ještě další mrtvé tělo...

Poprvé se tak Jitka ocitla v netypické roli šéfky kriminálky a musela projít i profesionálním výcvikem práce se zbraní. „Je to asi poprvé, kdy využívám značnou část svojí vlastní energie,“ prozradila herečka s tím, že má svou novou postavu ráda. „Bez výcviku by to nešlo! Rozhodně si ale netroufám tvrdit, že teď umím střílet,“ řekla herečka s úsměvem. Na pachatele tak během prvního dílu už tasí zbraň, jako profík.

Ještě se neviděli

Moudrého a rozmýšlivého detektiva, který je pravou rukou Čvančarové, si zahrál Jiří Dvořák (53). „Natáčelo se mi to skvěle, protože tam byli výborní kolegové a po čase jsme se potkali před kamerou s Jitkou,“ řekl deníku Aha! herec. „Jsme všichni zvědaví, jak to dopadne, protože nikdo z nás to neviděl po střihu,“ dodal Dvořák s tím, že se dnes bude určitě dívat.

Jitka Čvančarová vystřihla píseň z erotického trháku Padesát odstínů šedi

Video se připravuje ...

Otloukánek Eda

V roli šaška týmu Martina, který je ale velmi snaživý a poctivý, se objeví Michal Isteník (37), který se proslavil jako Eda ze seriálu MOST!. Celou partu uzavírá znalkyně brněnského podsvětí Sabina, kterou hraje Petra Bučková (42). Diváci seriálové Ordinace v růžové zahradě ji znají jako dceru Petra Rychlého (55) neboli primáře Mázla. Jak si mordparta pod taktovkou Čvančarové poradí s prvním zapeklitým případem, můžete sledovat dnes od 20.10 na ČT1.

Proč Medúza?

„Vybrali jsme si podobu Medúzy jako symbol našich kriminálních příběhů. Co jeden jedovatý had v její hlavě, to jeden příběh, jeden zločin, jedno zlo,“ prozradil režisér seriálu Filip Renč (55).

Prostor X: Rozhovor s Jitkou Čvančarovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
valduk
15. 1. 2021 • 08:20

Zatím ten výcvik zúročila jen Jitka, když už v první epizodě složila dva padouchy!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.