Jitka Čvančarová: Šéfuje lovcům vrahů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jitka Čvančarová: Šéfuje lovcům vrahů!

Jitka jako akční kriminalistka »umí» i s pistolí.
Jitka jako akční kriminalistka »umí» i s pistolí. (Foto ČT)

Má respekt, intuici a racionální myšlení! Taková je postava Karin v podání herečky Jitky Čvančarové (42). V čele brněnské mordparty řeší detektivní případy v novém osmidílném seriálu Hlava Medúzy.

Seriál je pojmenován podle prvního dílu, ve kterém zmizí vzácný originál, obraz malíře Petera Paula Rubense – Hlavy Medusy, jenž se nachází v Moravské galerii Brno.

Rebelka
V seriálu nosí Jitka skoro pořád čepici na hlavě a její seriálová matka Jana Švandová (73) ji za to pořád peskuje. „To jsem si přinesla a režisér Filip Renč pochopil, co tím myslím. Pořád funguje ve vztahu matka a dcera nějaká rebelie, i když je dceři padesát nebo šedesát let,“ vysvětlila herečka, že čepice tedy funguje jako jakýsi vzdor vůči rodiči.

Prostor X: Rozhovor s Jitkou Čvančarovou

Video se připravuje ...

Lesní muž
Detektivním parťákem Karin je postava Davida, kterého hraje Jiří Dvořák (53). Kvůli roli si musel nechat narůst vousy. „Vypadal jsem jak lesní muž, ale po zákroku vizážistů to vypadalo lépe a pak jsem to nějakou dobu i nosil,“ objasnil herec, proč jsme ho mohli vídat i zarostlého. Na internetovém portále dokonce proběhlo hlasování, jestli se má Dvořák oholit, či nikoliv. „Dopadlo to tak, že 80 % řeklo neholit a trochu mě vyděsilo, že tam bylo zapojeno 16 tisíc lidí,“ dodal s údivem. Čtyřčlenný tým doplňuje Michal Isteník (37), jenž vešel nejvíc v podvědomí coby hospodský ze seriálu Most!, a Petra Bučková (42), která si zahrála v Ordinaci v růžové zahradě dceru Petra Rychlého (55). První případ mordparty můžete sledovat 11. ledna od 20.10 na ČT1.

Hvězdné obsazení
Pod taktovkou režiséra Filipa Renče (55) se v jednotlivých epizodách představí například Igor Bareš (54), Hana Maciuchová (75), Arnošt Goldflam (74), Pavel Kříž (59), Lenka Vlasáková (48) nebo Ladislav Frej (79).

Víte, že ...
...unikátní Rubensův barokní obraz z let 1617 až 1618 patří k největším perlám mezi uměleckými díly dochovanými na našem území? Do Brna se dostal v roce 1818, kdy ho hrabě Joseph I. von Nimptsch věnoval tehdejšímu Františkovu muzeu, které později přešlo do fondů Moravské galerie.

Jitka Čvančarová s manželem na Českém Lvu: Nabarvené ptáče ji jiný vesmír

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.