Budete zírat! Životní přelom exministra Vojtěcha | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Budete zírat! Životní přelom exministra Vojtěcha

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch
Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (Blesk:MARTIN PEkÁREK)

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který bojoval s koronavirem v Česku v první vlně, má novou práci, kde chce podle informací využít zkušeností z vedení resortu. Na novém kšeftu se dohodl ve sněmovně a finančně strádat rozhodně nebude.

Adam Vojtěch je podle informací Aktuálně.cz ve vedení firmy Krajská zdravotní, která v Ústeckém kraji spravuje pět největších nemocnic. Po jeho nezdaru na postu ministra zdravotnictví, tak dostal šanci v obří zdravotnické firmě, kam by se chtěl dostat nejeden úspěšný manažer. Vojtěcha na tuto pozici nominovalo hnutí ANO, jež má ve zmíněném kraji svého hejtmana. Podle Aktuálně.cz  je základním jměním Krajské zdravotní 5,3 miliardy korun.

„Do představenstva (Krajské zdravotní) byl zvolen ředitel žatecké nemocnice Jindřich Zetek, bývalý ředitel litoměřické nemocnice Leoš Vysoudil, lékař Ondřej Štěrba, vědec v oboru fyzikální chemie Josef Šedlbauer a exministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který přislíbil, že nám se svými zkušenostmi a kontakty pomůže,“ pověděl ústecký hejtman Jan Schiller (ANO) deníku MF Dnes, který byl prý klíčovou postavou ve zvolení Vojtěcha.

Vojtěch v Blesku. Video zde:

Video se připravuje ...

„Požádal mě, zda bych šel do představenstva Krajské zdravotní, a pomohl tak jejímu dalšímu rozvoji. Nabídku jsem přijal, neboť znám situaci zdravotnictví a nemocnic v Ústeckém kraji, které jsem se i jako ministr věnoval. Jsem připraven v představenstvu zužitkovat své znalosti a zkušenosti. Nejde však o práci na plný úvazek, tudíž jsem připraven nadále vykonávat i mandát poslance,“ dodal exministr zdravotnictví.

Vojtěch rezignoval, druhá vlna koronaviru bude už bez něj. Jak to ministr zdůvodnil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.