Seriál Polda: Matáskovy kopie po celém světě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Seriál Polda: Matáskovy kopie po celém světě

David Matásek
David Matásek (ČSFD)

Příběh o policistovi, který byl postřelen do hlavy a upadl na dvacet let do kómatu, nesledují se zatajeným dechem jen naši diváci. David Matásek (57), který představuje v seriálu Polda svéráze Michala Břízu, má kolegy po celém světě. Seriál vznikl v Německu a v současné době licenci zakoupilo několik zemí včetně Mexika, Japonska a Francie. Jiný kraj, jiný mrav, a hlavně jiný hrdina.

Henning Baum (48)

Německo

Oblíbený modrooký fešák s vypracovanou figurou byl úplně prvním Poldou. Herec vzal roli z gruntu a před natáčením absolvoval půlroční výcvikový kurz s krátkými i dlouhými palnými zbraněmi. Nakonec si sám udělal zbrojní průkaz. Ve vzpírání porazil v show Schlag den Star olympijského vítěze Matthiase Steinera. Je otcem tří dětí.

Sagamore Stevenin (46)

Francie

Kariéru zahájil už počátkem 80. let jako dětský herec. Přiznává ale, že toto povolání vlastně nikdy dělat nechtěl, protože táta Jean-Francois Stevenin je herec a často byl v depresích, když nepřicházely role. Sagamore je velký milovník vody, moře a lodí. Téměř 15 let žil na člunu kotvícím na Seině. Jednu loď si dokonce sám postavil.

Návrat starého Poldy s novým parťákem: K Matáskovi a Orozovičovi přichází Polívka!

Video se připravuje ...

Toshiaki Karasawa (57)

Japonsko

Herec se věnuje nejen filmování, ale taky divadlu. Specializuje se dokonce na divadelní šerm a bojové umění. Je ženatý s herečkou Tomoko Yamaguci, ale chrání si soukromí a na veřejnosti se neukazují. Hodně se věnuje charitě, založil akci GO! GO! Rally in Tohoku, která napomáhá rozvoji a obnově regionu.

Gosha Kutsenko (53)

Rusko

Přišel na svět jako Jurij po Juriji Gagarinovi, ale nedokázal kvůli vadě řeči jméno pořádně vyslovit. Začal si říkat Gosha. Studoval ve Lvově, ale potom žil v Moskvě, jeho otec byl ministr rozhlasového průmyslu v bývalém Sovětském svazu. Vedle hraní se věnuje sportu. Boxuje a zápasí na amatérských soutěžích. Má dvě dcery.

Michel Brown (44)

Mexiko

Pochází z Argentiny a používá pseudonym, vlastním jménem je Misael Browarnik Beiguela, což je poněkud složitější na výslovnost. V Mexiku prorazil telenovelou Plameny vášně, kterou vysílala i Prima. Role Franca mu vynesla obrovskou popularitu. Loni získal seriál Polda v jeho podání ocenění Emmy Award.

Üllar Saaremäe (50)

Estonsko

Má mnoho profesí, je nejen herec, ale taky režisér, punkový zpěvák, a dokonce politik. V roce 2008 byl tvůrcem a producentem estonského festivalu punkových písní a dostal za to národní cenu Estonský dobrovolník roku. Je členem konzervativní strany Pro Patria. S manželkou, která je taky herečka, vychovává dvě děti.

David Matásek

Česká republika

Má bratry dvojčata (48). Proslavil se postavou Kendyho v Básnících režiséra Dušana Kleina, v roce 1988 spoluzakládal hudební skupinu Orlík. David je počtvrté ženatý a má čtyři děti, dva syny a dvě dcery. Je členem činohry Národního divadla.

STRUNC! Rozhovor s Davidem Matáskem



Přečtěte si
defakto
10. 11. 2020 • 11:20

... Matásek je kreatúra herce , bohužel už dlouhá léta parazituje na národním divadle . Ten může hrát jenom hajzly a podvratáky , to ani hrát nemusí !

aveneta
9. 11. 2020 • 08:27

Jo...vytváří takový svéráz v tomto seriálu....já ho vnímám jako herce kupodivu lépe než v rolích mladíka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.