Eben kontra Kříž! Utajený souboj hereckých legend | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Eben kontra Kříž! Utajený souboj hereckých legend

Moderátor Marek Eben jako Kendy?
Moderátor Marek Eben jako Kendy? (Hykl, Kundrát)

Stačilo málo a celá série dnes už kultovních komedií mohla vypadat naprosto odlišně. Podle webu Super.cz totiž byli ve hře pro ústřední postavy i jiní herci! Navíc žádná „ořezávátka“.

V užším výběru figuroval podle Davida Matáska (58), který ztvárnil Kendyho, třeba i Marek Eben (63)! Jenže Pavlu Křížovi (60) nakonec hrálo do karet, že se s Matáskem přátelili i v reálu. „Pozvali nás tam, protože jsme byli kamarádi. Dušan Klein velmi stál o to, aby ti dva filmoví kamarádi byli kamarádi i v životě. Že je to na tom poznat, a aby byli aspoň spolužáci,“ řekl Matásek v pořadu 7 pádů Honzy Dědka s tím, že ani on prý původně Kendyho hrát neměl.

Upoutávka na film Jak básníkům chutná život

Nakonec se z nich stal vynikající tandem, za což prý mohou děkovat i velmi negativní recenzi, která tehdy na první básnický snímek ve stranicky směřovaných listech vyšla. To do kin přilákalo davy. „Nám hodně pomohla kritika v Rudém právu. Šíleně to sepsuli – a druhý den byly fronty před kinem,“ vzpomínal Matásek na rok 1982, kdy básnická prvotina Jak svět přichází o básníky vznikla.

Básníci se vracejí pošesté! Podívejte se na první ukázky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.