Pomohou hvězdy Bidenovi? Hollywood: »My volíme, vy běžte taky!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pomohou hvězdy Bidenovi? Hollywood: »My volíme, vy běžte taky!«

Americké celebrity na internetu vyzývají k podpoře Joe Bidena (77)
Americké celebrity na internetu vyzývají k podpoře Joe Bidena (77) (Foto Instagram)

Americké celebrity na internetu vyzývají k podpoře Joe Bidena (77). A umí to pořádně opepřit...

Modelka Ireland Baldwinová (25) fanoušky potěšila sérií fotek nahoře bez, kde jí to nejnutnější zakrývají volební nálepky. Podobně se natočila i komička Chelsea Handlerová (45), která předpověděla vítězství právě Bidenovi. Ten má ve hvězdách silnou oporu: volily ho i herečky Jennifer Annistonová (51) a Sarah Jessica Parkerová (55) a zpěvačky Beyoncé (39), Mariah Careyová (51) a Katy Perryová (36). Katy volby na rozdíl od většiny ostatních pojala s humorem: s obrovskou cedulí na hlavě pobíhala po ulici a mávala projíždějícím autům. Na stranu Donalda Trumpa (74) se naopak přiklání rappeři 50 Cent (45) a Lil Wayne (38) , či herečka Roseanne Barrová (67).

Trump se předčasně prohlásil za vítěze, Biden hrozí právníky: O výsledku voleb rozhodne až soud?!

Svými nepatřičnými výroky je Donald Trump (74) více než známý. Ovšem to, s čím vyrukoval včera v době, kdy bylo v mnoha státech USA sčítání hlasů stále v plném proudu, překročilo všechny meze. Prohlásil se totiž za vítěze! Jenže to pěkně schytal...

Uhájí Trump Bílý dům, nebo ho vystřídá Biden? Vondra o palčivých tématech, které rozhodnou volby

Video se připravuje ...

„Upřímně, vyhráli jsme,“ chvástal se Trump ve svém projevu z Bílého domu v době, kdy o výsledcích ještě zdaleko nebylo jasno a předběžné výsledky ukazovaly zhruba na stejný poměr hlasů pro oba kandidáty. „Co se mě týče, tak už jsme vyhráli,“ holedbal se. Opakovaně pak zpochybnil průběh voleb, ve kterých letos Američané s ohledem na pandemii hojně využili hlasování poštou. „Chceme, aby veškeré hlasování skončilo,“ prohlásil po uzavření volebních místností s tím, že pokud nevyhraje, napadne výsledek voleb u nejvyššího soudu.

Sčítací komise však mají povinnost započítat lístky, které dojdou ještě tři dny po uzavření volebních místností. Ovšem jeho konkurent Joe Biden (77) si nenechal nic líbit, ústy šéfky svojí kampaně Jen O‘Malleyové poslal světu jasný vzkaz: „Prezidentovo prohlášení o snaze zastavit počítání správně odevzdaných hlasovacích lístků bylo nehorázné, bezprecedentní a nepřesné. Máme v pohotovosti právní týmy, připravené zakročit proti takové snaze.“ Je tak docela dobře možné, že rozhodnutí o tom, kdo bude novým americkým prezidentem, neurčí výsledky voleb, ale až soud!

Trump zneklidnil i Evropu

Nejen v Americe zaznívají negativní ohlasy na Trumpovo prohlášení. Jednání současného prezidenta USA se nelíbí například německé ministryni obrany Annegretě Krampové-Karrenbauerové. Podobného názoru je i spolupředsedkyně koaliční sociální demokracie Saskia Eskenová. „Kandidát, byť je to úřadující prezident, který vyzývá k zastavení sčítání korespondenčních hlasů, jedná antidemokraticky.“

Biden, nebo Trump? Průběžné výsledky komentuje politolog Jiří Pehe!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.