V posledních dnech Andresíková trpěla: Může za to rodina? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V posledních dnech Andresíková trpěla! Může za to rodina?

V domě za Prahou trpí Andresíková už půl roku ukrutnými bolestmi zad.
V domě za Prahou trpí Andresíková už půl roku ukrutnými bolestmi zad. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

V pondělí zemřela v nedožitých osmdesáti letech herečka Jana Andresíková (†79). A jak vyšlo najevo, před svým skonem se trápila. Vinu prý nese rodina.

Podle jejího kamaráda a manažera Reného Kekelyho mohla ještě žít. Co potřebovala, byla péče rodiny, která jí tolik scházela. „Několik let předtím jí byla diagnostikována Alzheimerova choroba, čehož si mnozí vůbec nevšimli, protože ona tak nepůsobila. Až poslední rok a půl působila občas zmateně, nicméně vše si pamatovala, lidi poznávala, a kdo neznal její diagnózu, nepoznal by to. To však způsobilo, že pod ‚záminkou‘ péče ze strany rodiny, s níž desítky let neměla dobré vztahy, protože se k ní jediná dcera, manžel a pět vnoučat nechovali vždy dobře, prodala v létě 2018 zcela pod cenou svému vnukovi Tomášovi novostavbu na Mělnicku, která měla dvakrát takovou hodnotu,“ sdělil webu expres.cz Kekely. Následně však herečka a dabérka Whoopi Goldbergové svého rozhodnutí litovala.

Andresíková umírala nesvéprávná! A Koukalová neztrácí čas, je rozvedená

Video se připravuje ...

Herečce také údajně měly přestat chodit bankovní výpisy. „Peníze si chtěla užít, pořídit si za ně důstojné bydlení a hlavně dobrou zdravotní i rehabilitační péči. Ovšem větší část peněz z částky si dva týdny po prodeji domu na svůj účet prokazatelně převedla její dcera Michaela Binderová. O tom neměla Jana Andresíková tušení,“ prozradil Kekely.

Poté, co ji rodina přestěhovala do 20 metrů čtverečních velké místnosti s pár kusy starého nábytku, byla Andresíková nešťastná a prosila své přátele o pomoc. Sama herečka se nechala loni slyšet, jak celou situaci vidí. „Podivná garsonka s jedním oknem, sociálem, kde by se za chvíli zbláznil i mladý a zdravý člověk, byla pro mě noční můrou. Dali mi tam pár věcí a zbytek neřešili. Neměla jsem sílu vzdorovat, byla jsem zoufalá a bezradná,“ přiznala herečka.

Takhle Andresíková (†79) popsala sebevraždu manžela: Jak když bouchne šampaňské...

Video se připravuje ...

Rodina dokonce měla požádat soud o celkové zbavení svéprávnosti. Další líčení mělo v rámci této záležitosti proběhnout 3. listopadu. „Toho se bohužel Jana už nedožila,“ dodává René Kekely.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.