Tragédie v rodině Redforda: Syna mu vzala rakovina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Tragédie v rodině Redforda: Syna mu vzala rakovina

Robert Redford
Robert Redford (Profimedia.cz)

Idol dívčích srdcí 70. let Robert Redford (84) truchlí. Jeho nejmladší syn James minulý pátek po dvou letech boje podlehl rakovině jater. Bylo mu přitom pouhých 58 let.

Smutnou zprávu oznámila na Twitteru Jamesova manželka Kyle, s níž měl dvě děti: „Jamie dnes zemřel. Zlomilo nám to srdce. Prožil krásný, působivý život a mnoho lidí ho milovalo. Bude nám moc chybět.“ Mluvčí jeho otce apelovala na Redfordovy fanoušky, aby rodinu nechali v klidu truchlit. „Zármutek nad ztrátou dítěte je nepopsatelný. Robert Redford v tento těžký čas truchlí se svou rodinou a žádá o soukromí,“ uvedla pro USA Today.

James Redford se téměř 30 let potýkal s chronickým onemocněním jater. Už ve 28 letech dostal dva jaterní transplantáty. To bylo zřejmě impulzem k jeho rozsáhlé snaze zvýšit povědomí veřejnosti o dárcovství orgánů. Mimo jiné v roce 1999 produkoval dokument The Kindness of Strangers (Dobrota cizích), který ukazoval, jak zásadně můžou darované orgány ovlivnit životy pacientů.

Přišel už o druhé dítě

James byl třetím ze čtyř dětí Roberta Redforda a jeho exmanželky Loly van Wagenenové (81). Ti to neměli snadné už od začátku: jejich první syn umřel v deseti týdnech na syndrom náhlého úmrtí kojenců. Sám James se narodil předčasně a tehdy se zdálo, že dost možná ani nepřežije.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.