Rozloučení s Havelkou (†62): Smutná slova Bareše | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rozloučení s Havelkou (†62): Smutná slova Bareše

Martin Havelka
Martin Havelka  (Facebook)

Hluboký smutek se zračil ve tváři Igora Bareše (54), když vzpomínal na zesnulého kolegu Martina Havelku (†62). V neděli se s kamarádem rozloučil v Městském divadle v Brně.

„Asi před rokem a půl jsme spolu hovořili o té situaci, ve které se tehdy nacházel, a ani mně v té době nebylo dvakrát dobře. Tři dny jsme nemluvili prakticky o ničem jiném, přesto nikdy nemluvil nijak pesimisticky,“ zavzpomínal se slzami v očích Bareš. Společně s Havelkou hráli v Mahenově činohře. „Byla to s ním moc krásná spolupráce. Byl to člověk o velkém záběru, krásně fotil a dělal sochy ze dřeva. Pevně jsem věřil, že to zvládne, ale nestalo se to,“ dodal zlomeným hlasem Bareš.

Poslední rozloučení s bývalým kolegou si nenechal ujít ani Jiří Dvořák (53). „Když jsem hrál ještě tady v Brně, hráli jsme s Martinem dva zkrachovalé herce v Ostrovského Lese. Byla to neuvěřitelná jízda,“ řekl Dvořák. Odchod Havelky poznamenal i tváře truchlících, kteří v neděli přišli na poslední rozloučení do Městského divadla v Brně. Na všudepřítomné roušky tekly slzy doslova proudem.

Igor Bareš na pohřbu Mirka Hoffmanna, zakladatele Greenhorns: Co je spojovalo?

Video se připravuje ...

Věrný Brnu!

Martin Havelka se vyučil číšníkem, celou svou hereckou profesní dráhu ale spojil hned s několika brněnskými scénami. Jeho divadelní začátky jsou spjaty s Divadlem Husa na provázku, jehož členem byl více než patnáct let. Poté na několik let přešel do činohry Národního divadla Brno. Desítky postav Martin Havelka (10. 7. 1958 – 2. 10. 2020) se prosadil zejména na prknech brněnských divadel. Hrál ale i ve filmu, kde se například objevil v Baladě pro banditu, či v televizi, když si zahrál v Četnických Humoreskách.

Neděle místo pondělí

Poslední rozlučka se měla konat původně v pondělí 12. října. V ten den ale vstoupí v platnost opatření spojená s koronavirem covid-19, kde se mimo jiné zakazuje zpěv. Kolegové Martina Havelky mu tak v neděli mohli naposled zazpívat, a to například skladbu Kolotoč.

Igor Bareš zavzpomínal na Gabrielu Vránovou: Hrála mi maminku, která umírla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.