Herečka Iva Janžurová (79): ODŘÍZLI JI OD VNOUČAT A RODINY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herečka Iva Janžurová (79): ODŘÍZLI JI OD VNOUČAT A RODINY!

Iva Janžurová
Iva Janžurová (Foto Aha! – David Malík)

Izolovaná od rodiny, a hlavně milovaných vnoučat! Po výměně srdeční chlopně totiž Iva Janžurová (79) nesmí nic riskovat. A v období pandemie koronaviru zvlášť! Dcera Sabina Remundová (48) s dětmi jí proto mávala aspoň na dálku.

Dlouho odmítala operaci, ale nakonec byla jediným řešením. Herečka se tak před čtyřmi lety podrobila výměně srdeční chlopně. „Připomínám si to na každém kroku třeba tím, že se mi mnohem líp chodí do schodů, můžu zase běhat po lese, dobře se mi dýchá, a hlavně mi zmizelo astma, které mě trápilo skoro celý život,“ pochvalovala si Janžurová po náročném zákroku.

Riziková skupina

Covid-19 jí ale zkomplikoval situaci – musela se od všech odstřihnout. „Maminka je doteď ještě hodně izolovaná. Má za sebou operaci srdce, takže je hodně riziková,“ svěřila Aha! dcera Sabina. „Ze začátku jsme se nevídali, protože jsme nevěděli, jestli ji nemůžeme nějak ohrozit. První návštěva u ní pak byla velmi smutná, protože jsme byli hodně na dálku a jenom s rouškama,“ dodala Remundová.

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju!

Video se připravuje ...

V plné parádě

Během karantény se Janžurová uchýlila raději na chalupu. Zabavit se snažila psaním nové hry a opakovaním textů. Po čtyřech měsících izolace se díky rozvolňování opatření odvážila mezi kolegy z Divadla Kalich. Od prvního srpna bude totiž opět hrát na jeho letní scéně pod Žižkovskou věží v komediích Veletoč a Sbohem, zůstávám. A na podzim se vrátí k Audienci u královny a dalším inscenacím v Národním divadle. „Myslím, že zase nastoupí v plné parádě. Lékaři jí nic neradí, jen ji kontrolují, jak je třeba, ale žádné zákazy nemá. Díkybohu je jí dobře, aspoň trochu odpočívá,“ konstatovala dcera Sabina na natáčení seriálu ČT Kukačky.

Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.