Fotbalista Čišovský (†40): Zabila ho Grossova nemoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Fotbalista Čišovský (†40): Zabila ho Grossova nemoc

Fotbalista Marán Čišovský v dresu Viktorie Plzně
Fotbalista Marán Čišovský v dresu Viktorie Plzně (Barbora Reichová (Sport))

Nelítostné dílo krutého osudu! Mariána Čišovského zahubila choroba, proti níž vystoupil v charitativní akci.

»Čišo« byl nedílnou součástí Vrbova bájného »wunderteamu« Válel proti Barceloně, AC Milán, Bayernu Mnichov. Uměl si sám ze sebe vystřelit „V síni slávy na Camp Nou je kniha a v ní je napsáno, že po faulu Čišovského dal Messi svůj dvoustý gól za Barcelonu,“ vtipkoval Marián po porážce 0:4. Pak ale přišlo léto 2014. Přijal výzvu Ice Bucket Challenge a polil se ledovou vodou v rámci charitativního projektu pro boj právě proti ALS. Už tušil, že i jeho možná sužuje tato nevyléčitelná nemoc. „Pamatuju, že mě vyzval hokejový kamarád Venca Pletka, a já se polil v kabině. Dva měsíce poté se diagnóza potvrdila i u mě,“ řekl Marián pro server idnes.cz. Tak začal jeho zápas s nemocí. Sváděl ho za neutuchající podpory manželky Martiny a dětí Tiny, Mariána a Martina. I díky nim se držel tak dlouho.

Plzeň - Sparta: “Marián Čišovský!” Fanoušci Viktorie vyvolávají jméno zesnulého stopera

Video se připravuje ...

Zubatá skosila obranu! Smutný Limberský: Zůstal jsem úplně sám

Tolik úkladů, tolik bolesti, tolik zla napáchala ta potvora zubatá v zadních řadách Viktorie. Mysl se zdráhá uvěřit, že ze čtyř mušketýrů zbyl jen jeden. „Čišo, odpočívej v pokoji. Dnes odešel legendární obránce a fantastický člověk. Dohlídni tam na Rajtyho s Bizim. Naše obrana z roku 2011 byla neuvěřitelná a nemůžu uvěřit, že jsem tu zůstal úplně sám,“ napsal smutný David Limberský (36). Tenkrát, při slavném tažení Ligou mistrů s Barcelonou, AC Milán a Borisovem ve skupině, byl členem úžasného kvarteta RajtoralBystroň – Čišovský – Limberský. »Rajty« a »Bizi« spáchali v cizině sebevraždu během šestadvaceti dnů v roce 2017. Marián Čišovský zemřel včera.

František Rajtoral (†31) Osudné Turecko

Démoni a běsi depresí ho zastihly osamoceného na turecko-syrské hranici. Chyběla mu v daleké cizině rodina. František byl hráčem Gaziantepsporu a oběsil se tam 23 dubna 2017.

Davis Bystroň (†34) Dluhová spirála

Oběsil se ve sklepě domu ve Švýcarsku, kde hrál za US Schluein Ilanz. Z jeho okolí unikly zprávy o tom, že si vzal život kvůli spirále dluhů a exekucím. Zůstal po něm syn Dominik.

Zbytek článku najdete v tištěné verzi Aha!

Plzeň - Sparta: Minuta ticha za zesnulého Čišovského, hráči nastoupili s jeho jmenovkami

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.