Druhý muž ANO Faltýnek: Nový byt pro milenku! Za 25 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Druhý muž ANO Faltýnek: Nový byt pro milenku! Za 25 milionů

Jaroslav Faltýnek (ANO)
Jaroslav Faltýnek (ANO) (Blesk:Jakub Poláček (Blesk))

Hnízdečko za 25 milionů korun si pořídil šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek (58). Z luxusního bytu v pražském Podolí ale zřejmě nebude muset zaplatit milionovou daň z nabytí nemovitosti. Její zrušení se zpětnou platností od loňského prosince vehementně prosazovala ministryně financí za ANO Alena Schillerová (56). Sněmovna už o tom brzy rozhodne.

eště před rokem si Faltýnek stejný byt, ve kterém žije se svou přítelkyní Martinou Plézelovou, pronajímal. Nyní už ale podle zjištění Seznam Zpráv oběma luxusní byt v pražském Podolí říká pane. Pořizovací cena nemovitosti byla 25 milionů korun. Faltýnek zaplatil přes 16 milionů, osm bylo z jeho vlastních úspor a osm z hypotečního úvěru. Zbytek doplatila přítelkyně.

Měsíčně 64 tisíc

Na byt si šéf poslanců hnutí ANO podle svých slov našetřil z dob, kdy pracoval jako manažer v Agrofertu, který tehdy ještě vlastnil premiér Andrej Babiš (65, ANO). „Většinu peněz jsem si vydělal před vstupem do politiky. Však jsem v podstatě celý pracovní život, zhruba třicet let, pracoval ve vysokých manažerských pozicích,” řekl Faltýnek a zdůraznil, že kvůli penězům do politiky nevstupoval. I v ní ale vydělává pěkné peníze. Jeho hrubý plat činní 127 800 korun, bez započtení poslaneckých náhrad. Proto si také může dovolit platit měsíčně 64 tisíc korun jako splátku hypotéky.

Koupě bez daně?

Milion na dani ale zřejmě ušetří. Ještě do loňského prosince by totiž musel zaplatit 4 procenta z kupní ceny 25 milionů. Změnu v poslední době vehementně prosazovala strážkyně státní kasy Schillerová, která je ve vládě za ANO. A to přesto, že původně byla odpůrkyní zrušení této daně. Novinka už je ve Sněmovně, která ji má v příštích dnech posvětit. Zrušení daně se týká koupě nemovitostí už od prosince 2019. Ti, co ji už zaplatili, si pak budou moci požádat o vrácení peněz.

Kšeft s kámošem?!

Faltýnkův nový byt v Rezidenci Nad Ostrovem se nachází v exkluzivní lokalitě v pražském Podolí a jak už název napovídá – přímo nad Veslařským ostrovem. Jedná se o 4+kk o rozloze 209 metrů čtverečních s prostornou terasou. K bytu náleží tři i parkovací stání a sklep. Podle katastru nemovitostí dříve byt patřil společnosti Selada Trade, kterou vlastní Jiří Salajka. Ten je zároveň jednatelem banky Creditas. A její majitel, olomoucký miliardář Pavel Hubáček, je dalším z Faltýnkovy party kamarádů.

Jaroslav Faltýnek s parnetkou



Přečtěte si
george1957
28. 6. 2020 • 21:28

Aha,běžte do hajzlu!

-bello-
28. 6. 2020 • 14:24

Slečna milenka mi přijde lehce opotřebovaná a on jako hodný tatík.Ježíšikriste, co ty ženské hledají ?Jaké vůbec měly otce, že se upínají na otco/dědy ?
Neoncity nemá zas až tak drahé byty.Tohle je spíš něco jako penthouse,ale penthouse to není, ale nechápu, proč musí mít tak velký, je to zbytečná údržba.Plat Faltýnka mě nezajímá, nese odpovědnost.Daň z nabytí nemovitosti platit taky nechci!

hafblaf
27. 6. 2020 • 22:18

Poctivý muž s poctivým platem!!! Ano, ano nebo ne?

majojo
27. 6. 2020 • 18:52

Buď má ten dědek sexy mozek nebo má ta dáma kachní žaludek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.