Syn kytaristy Rolling Stones: INFARKT VE 42 LETECH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Syn kytaristy Rolling Stones: INFARKT VE 42 LETECH!

Ronnie Wood
Ronnie Wood (Profimedia.cz)

Skloubit život volnomyšlenkářské rockové hvězdy s rodičovstvím, to je skoro nadlidský úkol, který je předurčen k neúspěchu. Jako v případě nejstaršího syna kytaristy Ronnieho Wooda (73) z kapely Rolling Stones. Jamie (45) jel pod dohledem táty od čtrnácti v drogách. A výsledek? Ve 42 letech ho málem zabil infarkt!

„Drogy byly v naší rodině běžné, byla to nedílná součást mé výchovy. Od čtrnácti do dvaceti jsem bral heroin a kokain, bylo to zlé,“ vzpomíná na své mládí Jamie. Toho sice měla Ronnieho třetí žena Jo (byli spolu od roku 1985 do roku 2011) s předchozím manželem, ovšem Jamie bral kytaristu za svého skutečného tátu, i když k zodpovědnému otcovství měl daleko. „Rodiče o tom věděli. Táta mě jen nabádal, ať si dělám, co chci, a bavím se, ale ať mám drogy pod kontrolou, ne naopak...“

Vystřízlivění přišlo v roce 2017, když Jamieho, v té době už tátu čtyř dětí, v pouhých 42 letech jako blesk z čistého nebe málem zabil infarkt. „Byl to šok. Byl jsem v sanitce a fotil si selfíčka, cítil jsem se dobře. A pak mi v nemocnici doktor povídá, že mi musí udělat bypass a musím rychle na sál, že není čas. Měl jsem u postele svoje děti, všechny brečely. To vás donutí změnit život,“ prozradil Jamie. Od té doby přestal s kouřením cigaret i marihuany, dokonce založil firmu nabízející přírodní produkty pro zdravý životní styl. Asi ale není překvapením, že Ronniemu, i když je už více než dekádu také čistý, něco takového není po chuti. „Poslal jsem mu vzorky, ale moc ho nenadchly,“ krčí rameny Jamie.

Vyděsil i Richardse

Během svých mladistvých let jezdil Jamie se »Stouny« po turné, jako bedňák a pomocná síla makal na společných akcích s kapelami Nirvana nebo Guns N‘ Roses. V té době si jeho závislosti na drogách všiml i druhý kytarista Keith Richards. Přestože sám měl k návykovým látkám z kapely dost možná nejblíže, to, co viděl, ho zarazilo. „Jednou ke mně přišel a řekl: Hele, je rozdíl mezi tím poškrábat se na p*deli, anebo si ji rozedřít do krve,“ nezapomněl dodnes na Keithovo varování.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.