Rolling Stones v Praze: Máme rádi Havla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rolling Stones v Praze: Máme rádi Havla!

1990 Keith Richards a Mick Jagger na audienci u Václava Havla na Pražském hradě.
1990 Keith Richards a Mick Jagger na audienci u Václava Havla na Pražském hradě. (Foto Aha! – David Malík, Martin Přibyl, Profimedia.cz, Facebook.com)

Kdyby Václav Havel (†75) ještě žil, určitě by si nenechal ujít  středeční koncert Rolling Stones v pražských Letňanech. Legendární rockeři na svého největšího fanouška z řad prezidentů nezapomněli. Během velkolepé show se v jednu chvíli na obřím plátně za jejich zády objevila jeho fotka se vzkazem I love Havel.

„Bylo to opravdu dojemné,“ popsal deníku Aha! jeden z 70 tisíc návštěvníků koncertu. „Dali tak jasně najevo, že si našeho zesnulého prezidenta dodnes váží,“ dodal.

Když Stouni poprvé koncertovali v Praze v srpnu 1990, Václav Havel je přijal v prezidentské kanceláři. Kytarista Keith Richards (74) ve své autobigrafii s názvem Život popisuje, jak je hrdý na to, že se s ním mohli setkat, a jak tehdejší prezident prožíval nasvícení Pražského hradu, které zaplatili právě Mick Jagger (74) a jeho spoluhráči z kapely. „Tenkrát jsme osvobodili Prahu, nebo nám to tak aspoň připadalo. Rána Stalinovi do čumáku. Odehráli jsme tam koncert krátce po revoluci, která ukončila komunistický režim,“ vzpomíná Keith.

 Rolling Stones v Letňanech a dylanovka Like a Rolling Stone.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
7. 7. 2018 • 11:42

Tihle pánové mají o politice jen přibližnou představu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.