Duchovní otec legendárního seriálu: Drsná slova o nových »Chalupářích« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Duchovní otec legendárního seriálu: Drsná slova o nových »Chalupářích«

Drsná slova o »nových Chalupářích«: Zbytečný seriál, zlobí se známý režisér!
Drsná slova o »nových Chalupářích«: Zbytečný seriál, zlobí se známý režisér! (Martin Pekárek, ČT, archiv)

Česká televize opět s úspěchem reprízuje legendární seriál Chalupáři režiséra Františka Filipa (89). A zároveň natáčí nový seriál Chataři scenáristy Petra Kolečka (36) a režiséra Radka Bajgara (57). Právě jim režisér Filip posílá drsný vzkaz.

„Pánové, jste velmi odvážní a moc vám držím palce! Obávám se ale, že to budete mít moc těžké, že je to plýtvání energií i filmovým materiálem,“ vzkazuje jim prostřednictvím Aha! tvůrce Chalupářů. „Dobré to nebude a bude to zase jeden zbytečný seriál!“ tvrdí Filip. „Nemají totiž herce s velkým H, které jsem měl já a díky nimž je úspěšná i naprostá srágora...“ vysvětluje zkušený seriálový tvůrce. Sám totiž není hrdý ani na své Chalupáře, raději má třeba F. L. Věka nebo Sňatky z rozumu, které také režíroval.

Video se připravuje ...

Scénář Chalupářů z roku 1975 se mu od začátku nelíbil. „Měl jsem ale herce, kteří to uhráli, improvizovali na place, a scénář se tak vyvíjel na place. A tihle herci nám už vymřeli a už se nerodí, protože je jiná doba a jiný přístup ke všemu,“ komentuje Filip. „Když nejsou herci par excellence, všechny snahy jsou marné,“ je přesvědčen režisér, který měl na place taková herecká esa, jako byl Vladimír Menšík (†58), Jiří Sovák (†79), Josef Kemr (†72) či Jiřina Bohdalová (89).

Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ad-ga
13. 6. 2020 • 07:57

Má pravdu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.