Ex-kuchař královny promluvil: Šílené svědectví o jejích psech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ex-kuchař královny promluvil: Šílené svědectví o jejích psech

Královna se svou smečkou
Královna se svou smečkou (Instagram)

Být psem je fajn. Pokud tedy narazíte na správné páníčky. A hafani britské královny Alžběty II. (94) si rozhodně stěžovat nemohou. Mají totiž dokonce i vlastního šéfkuchaře a sluhy!

Jak probíhá krmení, popsal Darren McGrady (58), který v paláci strávil 15 let. „Když jsem tam začal pracovat, nečekal jsem, že budu vařit pro královniny psy. Myslel jsem, že budu spíš kuchtit pro krále, královny a prezidenty...“ vzpomíná se smíchem na svoje začátky šéfkuchař. „Jedním z prvních úkolů, který jsem ale dostal, bylo vařit pro královské corgi, kterým se každý den připravuje čerstvé jídlo, dokonce měli i vlastní menu,“ vzpomíná kuchtík.

V nabídce prý měli králíka, kuře, játra, hovězí maso, zelí i rýži. „Ze všeho nejdůležitější bylo nakrájet vše na malé kostičky a zkontrolovat, že tam nezůstaly žádné kosti,“ říká kuchař. „Představte si, že by se nějaký ze psů začal dusit, to bych měl vážné problémy!“ Jakmile bylo jídlo připravené, přiběhli dva poskoci s označením Doggie 1 a Doggie 2, kteří jídlo osobně doručovali královně, protože psiska chtěla většinou krmit sama. Psi nechybí ani na oficiálních portrétech, a dokonce si zahráli i v zahajovacím ceremoniálu olympijských her, kde se v roce 2012 objevili po boku Daniela Craiga (52), coby Jamese Bonda.



Přečtěte si
vemenozmojistary
8. 6. 2020 • 16:00

*** z redakce, co je na tom šíleného??? Ještě jste zapomněli napsat, že je to dokonce i mrazivé.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.