Nedůvěryhodný Trump: Zbabělý útěk do bunkru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nedůvěryhodný Trump: Zbabělý útěk do bunkru!

Žádný úprk, jen inspekce, kasal se Trump před médii.
Žádný úprk, jen inspekce, kasal se Trump před médii. (Reuters)

Ještě pár podobných výroků a Američané nebudou moci svému prezidentovi Donaldu Trumpovi (73) věřit ani nos mezi očima! V pátek, během prvního dne protestů proti smrti George Floyda (†46), které vypukly i před Bílým domem, byl Trump podle televize CNN a deníku The New York Times odveden do podzemního bunkru. Teď to ale popírá s tím, že šlo prý pouze o inspekci!

Kolem 19. hodiny se několik demonstrantů pokusilo přelézt bránu Bílého domu, na to konto se Trump vydal do krytu i s chotí Melanií (50) a synem Barronem (14), kde strávili zhruba hodinu. Ve středu ale vše nadutě vyvracel. „Šel jsem tam, protože mi řekli, že to jednou možná bude potřeba. Bylo to během dne. Porozhlédl jsem se tam, byla to jen kratičká chvíle,“ dušoval se v rozhovoru pro Fox News. „Už jsem tam byl dvakrát nebo třikrát, byla to spíš jen inspekce.“

Prezidentský bunkr
Oficiální název je Prezidentské nouzové operační středisko, vybudováno bylo začátkem 40. let minulého století prezidentem Franklinem Rooseveltem. Prakticky nikdy ale nebylo využito, výjimkou jsou například útoky z 11. září 2001, kdy z něj úřadoval viceprezident Dick Cheney (prezident George Bush byl mimo město). Právě tehdy představitelé úřadu dospěli k názoru, že bunkr už nesplňuje novodobé standardy. Proto byl pod západním křídlem zbudován v roce 2010 druhý kryt i se dvěma únikovými tunely, který vydrží i výbuch atomové bomby. Náklady na výstavbu dosáhly 9 miliard korun.

Obžalovali všechny
Americký policista Derek Chauvin už není jediný, kdo je obžalovaný z vraždy George Floyda. Zatykač byl vydán také na tři jeho kolegy (Thomas Lane, J. Alexander Kueng a Tou Thao), kteří byli u zásahu přítomní, a to za napomáhání vraždě. Chauvinovi také nově hrozí až 40 let vězení namísto původních 25! Pitva sice odhalila, že Floyd byl nakažený koronavirem, ani to ale u soudu nebude hrát v policistův prospěch.

Donald Trump píše dopis tureckému prezidentovi Erdoganovi:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.