Mrtvé miminko (†1,5 měs.) v bytě v pražském Jarově: Byla matka opilá?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mrtvé miminko (†1,5 měs.) v bytě v pražském Jarově: Byla matka opilá?!

»Havran« vynáší z domu zabalené tělíčko bez života.
»Havran« vynáší z domu zabalené tělíčko bez života. (Foto Aha! – Václav Burian, Aktu.cz)

Pohřební zřízenec s malým uzlíčkem v náručí vyšel včera ráno z domu na pražském Jarově. V dece nesl tělíčko mrtvé holčičky (†1,5 měs.). Sledovala to její matka. Pokuřovala a podle svědků byla údajně opilá.

Tohle je noční můra každého kriminalisty, lékaře i pohřebáka. Ti všichni se sjeli do ulice Pod Lipami v Praze 3. Na záchranu miminka bylo pozdě. Dívenka už se nikdy nenaučí říkat »mámo«. Ta byla v bytě také a s ní její kamarádka a starší sourozenec nebohé holčičky. Nikdo nedokázal neštěstí zabránit. Obě ženy měly být pod vlivem alkoholu. Podle informací Aktu.cz u matky prokázala dechová zkouška 1,5 promile. Jak a proč děvčátko zamřelo, vyšetřovatelé zatím zjišťují. Čekají také na výsledky soudní pitvy. „S ohledem na pozůstalé, rodinné příslušníky a také skutečnost, že je případ na samém počátku, nelze v tuto chvíli uvést konkrétnější informace,“ řekl policista Jan Rybanský. Máma má ale prý jasno. „Zalehl ji starší sourozenec!“ tvrdila podle Aktu.cz.

Další mrtvý kojenec
Podobný případ řeší od začátku dubna také policisté ve Znojmě. V bytovém domě v jedné z okolních obcí tam podle Nadačního fondu Abbigail Williams zemřel čtyřměsíční kojenec drogově závislé matce ve chvíli, kdy s ní měly být v bytě další závislé osoby. Také v tomto případě policie detaily ani závěry vyšetřování nezveřejnila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.