Martin Hofmann alias Luďan z Mostu!: Z vytahaných kapsáčů do obleku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Martin Hofmann alias Luďan z Mostu!: Z vytahaných kapsáčů do obleku!

Martin Hofmann
Martin Hofmann (Blesk:Karel Kopáč)

Jednou je za štamgasta Luďana z Mostu!, který rozdává rány na potkání. Teď je zas Martin Hofmann (42) za uťáplého a nepříjemného úředníka. Protichůdné role střídá jako ponožky a diváci mu to baští i s navijákem.

2019 LUĎAN Z MOSTU!
Na hlavě ošuntělá kšiltovka, na sobě seprané kapsáče a nátělník. Jako Luďan ze seriálu Most! nešel Hofmann pro sprosté slovo daleko a s partou kámošů vysedával u pivka. „Luďan měl být původně ukňouraný. Já ale řekl, že by mi osobně vyhovovalo, kdyby byl aktivní, byť špatně – klidně větší slon v porcelánu, aby měl tah na bránu, taková řepa, která to před sebou valí,“ prozradil herec v rozhovoru pro Český rozhlas.

2020 JARDA HEJL Z ULICE
V seriálu Novy nejdřív platil za floutka, který byl na nože s akurátní maminkou Miriam Hejlovou v podání Hany Maciuchové (74), jež byla postrachem gymplu. Pak ale vyrostl v příkladného muže, zodpovědného otce rodiny a šéfa firmy. Alespoň nemusel hrát žádné extrémy a vypadal jako běžný muž s běžnými starostmi.

2020 LANĎÁK VE FILMU HAVEL
Převlékl kabát a nasadil knír, aby vypadal jako disident Pavel Landovský (†78), panáky do sebe ale podle scénáře kopal dál jako v seriálu Most!. Bývalý partner Jitky Čvančarové (42) se před kamerou převtělil do postavy Lanďáka, který měl slabost pro krásné ženy a vymetal lokál za lokálem. „Temperamentní, odvážný a opravdový,“ popsal.

2020 KRAVAŤÁK V KLIPU ÚŘEDNÍK
Překvapivě kývl na nabídku Michala Kindla zahrát si v jeho klipu dalšího záporáka – nepříjemného úředníka. „Moc často v hudebních klipech neúčinkuju, ale tohle mi přišlo sympatický. Úředníka, kterého jsem ztvárnil, prostě potkat nechcete, všem úředníkům se tímto omlouvám! Ale jenom trochu,“ prozradil o natáčení videoklipu.

2018 VEKSLÁK Z RÉDLA
V kriminálce o odkrývání organizovaného zločinu v atmosféře 90. let musel Martin odhodit způsoby stranou. Režisér Jan Hřebejk (52) ho tak navlíkl na džínového stejnokroje a kožené vestičky, vlasy mu prodloužil a sčesal dozadu. Hofmann vystřihl typického porevolučního gaunera, který chce před policií zakrýt stopy zločinu. V roli grázla sloužícího mafiánské síti byl tak přesvědčivý, že by ho nepoznala snad ani vlastní máma.

2017 AROGANTNÍ PRÁVNÍK V TRPASLÍKOVI
O 360 stupňů otočil v komediálním seriálu Jana Prušinovského (40) a Petra Kolečka (36) Trpaslík. Hofmann vklouzl do obleku a proměnil se v prototyp arogantního advokáta, který se choval naprosto nesnesitelně ke všem. Jeho seriálová partnerka mu tak na obličej přikouzlila i mužské přirození.

2008 PATOLOG V KRIMINÁLCE ANDĚL
Musel trénovat lékařské pojmy. Ve třetí sérii Kriminálky Anděl se převtělil do patologa Emila Macha, který miluje adrenalinové sporty a humor má sušší než martini. Obhroublý slovník ani drsné chování tak tentokrat nepoužil. Štáb si už jeho herectví otestoval v první radě, kde v pátém dílu hrál drogového dealera.

2005 HAMIŽNÝ RÁDCE V AŽ KOHOUT SNESE VEJCE
To, že se dokáže převtělit do kohokoliv, dokázal v pohádce Až kohout snese vejce. Ta se sice točila před patnácti lety, i tak ale roli prince nedostal. Naopak si zahrál syčáka, vykutáleného rádce Pitrase, který království přivede skoro na mizinu. O to bláznivější měl převlek – k pruhovanému sáčku kostkované kalhoty, cylindr a dlouhé vlasy.

Na video s Martinem Hofmannem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
22. 5. 2020 • 05:50

Pořád stejná dikce. V Mostu nejlepší. Jinak stále stejny

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.