Yvetta Simonová (91): Skončila na operačním sále | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Yvetta Simonová (91): Skončila na operačním sále

Zakopla o úchyty na prostěradle, když šla prát ložní prádlo.
Zakopla o úchyty na prostěradle, když šla prát ložní prádlo. (Aha! - Alexandr Malachovský)

Zakopla v prádelně a neštěstí bylo hotovo. Yvetta Simonová (91) se rozhodla, že si sama vypere ložní prádlo, a nakonec musela volat sanitku. „V roušce jsem neviděla pořádně na zem. Zakopla jsem o úchyty na prostěradle,“ prozradila deníku Aha! legendární zpěvačka. Zlomila si kůstku vedle krčku u kyčle.

Velké štěstí, že v prádelně, která je dole v domě, měla s sebou mobil. „Jinak ho většinou nenosím,“ kaje se Yvetta. „Dobře ale, že jsem si ho vzala, protože bych se taky nemusela nikoho dovolat a ležela bych tam možná doteď. Prádelna je stranou, lidé jdou rovnou k výtahu,“ vysvětluje. V Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích byla záchrankou cobydup, protože bydlí v Praze 6 na Hadovce. Je to jen pár kilometrů. „Mají mě tu v péči už od sedmnácti let. Vím, že je na ně spolehnutí,“ pochvaluje si místní personál zpěvačka.

Operaci se ale nevyhnula. V úterý odpoledne byla na sále. „Měla jsem velký strach z narkózy, ale udělali mi lumbálku. Jen jsem je poprosila, aby neříkali nahlas, co mi dělají, že je slyším a pak se bojím,“ popisuje Yvetta situaci. Těší se, až se zase postaví k mikrofonu. „Mám ráda lidi, publikum. To mě nabíjí energií. Včera mě tady už stavěli na nohy, sice to bolí, ale půjde to,“ je přesvědčená zpěvačka. Nemůže se dočkat, až bude v pořádku, a taky až se zase otevřou divadla a koncertní síně.

Má kardiostimulátor
Yvetta prodělala v roce 2013 jen dva týdny před 85. narozeninami operaci srdce. Dali jí kardiostimulátor. Jinak je v pořádku, však taky skoro půl století začíná den cvičením.

Yvetta Simonová: Pouštím si vzkaz, který mi Gott nahrál, a je mi smutno.

Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video



Přečtěte si
papouskova
24. 4. 2020 • 18:48

Tak s tím Pepíčkem Zímou jste vedle jak ta jedle. Její pěvecká parťák byl Milan Chladil / písně např. O nás dvou, Santa Anna Maria, My dva a čas, Děti s Piera atd/ Se Zímou si střihla pár písniček Pavlína Filipovská.

aristo
24. 4. 2020 • 16:22

Yvetta Simonova a Jaromir Omacka.

aveneta
24. 4. 2020 • 09:16

Ano před mnoha lety byla taková popu­lární­....se­nioři si jí jistě pamatují, ale věk je věk a nikdo tu nebude navždy....

mbmb
24. 4. 2020 • 08:44

Má mladistvý hlas v plné síle a vždy přiměřené oblečená ,žádné hraní na diblíka . No a zpívala před pár lety duety s Zimou Naadhernee. Pepík překrásnou bílou košili ,účes , kvalitní sako atd.To Suchý má boty od bláta a Molavcová díry na punčochách .A Miluška s Petrem byli jak ze sekáče chudinky. Tak Ivetko uzdravte se !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.