Utrpení herce Čenského: Velmi smutné »poprvé« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Utrpení herce Čenského: Velmi smutné »poprvé«

Herec Jan Čenský
Herec Jan Čenský (Foto: M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek)

Koronavirus ovlivnil životy nás všech, ty herecké pak poměrně zásadně. Žádné natáčení, divadlo, publikům, ani peníze. Jak přiznal Jan Čenský (58) v rozhovoru pro iDnes.cz, něco takové zakouší ve svém životě vůbec poprvé. Jak to zvládá?

Aby zahnal chmury z toho, že teď musí být doma, vymýšlí si pořád nějaké aktivity. „U nás doma jsou všichni lehce v šoku, protože se oproti zvyklostem neustále dožaduji nějakého úkolu. Vypadá to tedy tak, že třikrát denně venčím psa, uhrabávám zahradu sem a tam a koš vynáším i v případě, že je na dně jen jeden papír,“ říká s humorem, jak tráví karanténu.

Popravdě mu ale práce pochopitelně velmi chybí. „Okolnosti okolo karantény nám dokonce přerušily zkoušení nové hry. S Agenturou Harlekýn připravujeme představení s názvem Na poslední chvíli. Na premiéru si budeme tedy ještě muset počkat. Chybí mi ale samozřejmě jak můj bílý plášť, tak divadelní prkna. Poprvé v životě zažívám situaci, kdy jsem absolutně bez práce. Odjakživa jsem byl zvyklý na společnost diváků a musím přiznat, že mi moc schází,“ svěřuje se otevřeně pro uvedený web.

Na Jana Čenského v doprovodu žen se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.