Anička Slováčková a její boj s rakovinou: KONEC CHEMOTERAPIÍ! OPERACE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Anička Slováčková a její boj s rakovinou: KONEC CHEMOTERAPIÍ! OPERACE!

Anička Slováčková
Anička Slováčková (Youtube: Reprofoto Show Jana Krause)

Konečně! Hvězda Ordinace Anna Slováčková (24) má za sebou poslední – dvanáctou – dávku chemoterapie, která jí pomáhala s léčbou rakoviny prsu. Dcera Dády Patrasové (63) sice musí za dva týdny na operaci, ale nic si z toho nedělá. Místo strachu cítí spíš vděčnost.

Ani když jí kvůli léčbě vypadaly vlasy, ani když se cítila tak vyčerpaná, že se nemohla věnovat věcem, co má ráda, nic z toho Aničku nezlomilo. Naopak, přestože to pro ni bylo mnohonásobně náročnější, dál natáčela Ordinaci a po večerech vystupovala s kapelou. I když musela v zákulisí nosit roušku.

Ulevilo se jí
Po půlroční léčbě má konečně důvod k radosti – na onkologii v pondělí podstoupila dvanáctou a zároveň poslední dávku chemoterapie. Přestože na fotce, kterou teď zveřejnila, vypadá unaveně, ve skutečnosti se jí po dlouhé době ulevilo. „Uf. Škoda že pod tou rouškou nemůžete vidět, jak velký mám úsměv. Víc k tomu teď nenapíšu... Jsem plná emocí – pozitivních,“ svěřila se svým fanouškům otevřeně.

Další fáze léčby
Nouzová opatření vlády a s tím spojená stopka pro natáčení Ordinace se teď dceři Felixe Slováčka (76) vlastně hodí. Za dva týdny by měla podstoupit operativní zákrok. „Zatím se k tomu nechci vyjadřovat... Ale jsem opravdu šťastná, že už mám tohle za sebou,“ okomentovala svoje pocity pro Aha!. To, co teď nejvíc potřebuje, je mít čas sama pro sebe. První fáze léčby končí, druhou má před sebou. „Vlastně už teď cítím, že život je přes všechna úskalí a nesnáze tak nádherná věc,“ popsala v jednom ze starších příspěvků.

Dobrovolně dohola
Drsnou diagnózu, kterou jí lékaři sdělili v říjnu, od začátku neskrývá. Dodává tak odvahu lidem, kteří neměli štěstí jako ona. Přitom zrovna když kvůli rakovině prsu podstupovala první chemoterapii, dotáčela svůj cyklus v seriálové Kamenici. Nejvíce se bála následků drsné léčby. „Modlila jsem se každý den a prosila své vlasy, aby ještě chvíli vydržely. Dotočila jsem v pátek, v sobotu ráno jsem si prsty do nich zajela a zůstal mi v ruce chomáč vlasů. Hned nato jsem šla dohola,“ prozradila deníku Aha! s tím, že před kamerou jí dávají paruku, v civilu ale raději chodí bez ní.

Nemocná Anička Slováčková: Říkám si, že byla chyba nezvolnit.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
1. 4. 2020 • 23:16

To je tak statečná holka ! ! ! Držím palce, operace to určitě vyřeší a život bude mít před sebou .HODNĚ ŠTĚSTÍ, Aničko !

batul
31. 3. 2020 • 14:46

Je hezká s vlasy i bez vlasů. Přejeme brzké uzdravení - držíme palce. Určitě vše dobře dopadne!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.