Bob Klepl šokuje: Mám chybu v rozkroku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bob Klepl šokuje: Mám chybu v rozkroku

Bob Klepl
Bob Klepl (FTV Prima, Branislav Simoncik a archiv Blesku)

Nejdřív se zavřela divadla a koncertní sály, ale vypadalo to, že točit se bude dál. Ani to už není pravda. V úterý přišla zpráva, že jsou pozastavena i natáčení seriálů a talkshow. Řada umělců proto řeší, jak zůstat s fanoušky v kontaktu. A ukázalo se, že jedinou cestou je vysílat on-line! To si rychle oblíbil i populární komik Bob Klepl (62).

Někdo to zkusil jednorázově. Třeba zpěvačka Ewa Farna přenášela svůj koncert ze zkušebny. „Bylo to celé zvláštní, protože koncerty jsou o lidech. Byla tam úplně jiná atmosféra,“ svěřila se. On-line si zahráli i Pokáč nebo kapela Mirai. Pražské divadlo Studio DVA se ale rozhodlo vytvořit celý týdenní program. Když nemůžou přijít diváci, přijdou oni k nim! Spískal to Bob Klepl.

„Volal k nám do divadla a říká: Já přijdu zvedat telefony nebo dělat cokoliv, jinak se doma zblázním. Potřebuje každý den někde být a hrát,“ prozradil ředitel divadla Tomáš Přenosil. „Je pravda, že musím být na jevišti každý den, protože mám psychiatrickou diagnózu a musím pořád hrát. Nemůžu být večer doma. Psychiatr mi řekl, že divadlo je moje droga, a tím pádem musím každý večer někde vystupovat,“ potvrdil Bob.

JAK SE HRAJE BEZ LIDÍ

Sešli se na jevišti divadla Studio DVA, poprvé tak, jak to nikdy nezažili. Sami, bez diváků. V dekoraci chystané hry Duety, jejíž generálka se už neodehrála. Cíl byl jediný – nesedět doma a bavit lidi, kteří nemůžou přijít do divadla. Živě a zdarma. Zpěvačka Monika Absolonová a herec Bob Klepl nečekaně rozjeli improvizovanou talkshow Jsme tady s vámi. Úspěch byl takový, že divadlo se rozhodlo pokračovat. Stačil jen šikovný zvukař a mobilní telefony. „Blbý bylo jenom to, když jsme se začali soustředit na prázdný divadlo. To nešlo. Naštěstí nám v hledišti zhasli, takže jsme neviděli, že tam nikdo není,“ líčila svoje pocity Monika Absolonová.

Dobrý večer, vážení sociální diváci,“ zahájil Klepl improvizovanou show. A spolu s Monikou Absolonovou se vrhl do vyprávění historek a odpovídání na dotazy diváků. Psát je mohli na Facebook, ředitel divadla je za »kamerami« předčítal. „Mám takovou úchylku. Tam, kde bydlím, pořád sterilizuju prostředí a okolí, takže teď se u mě neohřejou ani kočky, jak je to předezinfikovaný,“ rozpovídal se Bob, který je známý svým smyslem pro úklid. Právě proto mu Patrik Hartl napsal na tělo hru Vysavač, ve které exceluje.

CHYBA V ROZKROKU

„Mám partnerku, takzvaně ambulantní, protože mi to doporučil pan psychiatr. Když mi ženská dá v baráku záclonky, tak jde! I v ledničce musím mít srovnaný věci podle sebe. Jak říkal Honza Kraus: Já mám chybu v rozkroku. Protože vařím a uklízím, prý jsem žena k pohledání,“ perlil Bob, který všechny odboural svým popisem, jak se zbavuje trémy. „Ani o tom nemůžu mluvit. Já recituju Jesenina! Ale na záchodě, aby si někdo nemyslel, že jsem prosovětskej. Sám pro sebe si tam vždycky říkám romantickou báseň,“ propálil. Protože Bob podle svých slov nevydrží večer doma, nechyběl ani v dalších pořadech.

V pondělí se tak před kamerami potkal s hereckým párem Ivanou Chýlkovou a Janem Krausem. Vysílat začali v rouškách, ale záhy se jim situaci podařilo odlehčit. První si ji sundal Bob, ostatní ho následovali. „Já si to taky sundám,“ prohlásil Kraus a stáhl ji na krk: „Mně se to líbí nosit takhle, protože vypadám trošku jako primář.“ Jeho partnerka Ivana Chýlková okamžitě reagovala s rouškou na ústech: „Mně se to líbí nosit takhle, protože si připadám jako Šeherezáda.“ „Spíš jsi taková asistentka operatéra,“ reagoval Kraus a ukázal na sebe. A rouška šla rázem dolů.

Více najdete v tištěné verzi Nedělního Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.