Šokující zpověď Radcliffa: Harry Potter ze mě udělal alkoholika! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šokující zpověď Radcliffa: Harry Potter ze mě udělal alkoholika!

Daniel Radcliffe na Comic Conu
Daniel Radcliffe na Comic Conu (Profimedia.cz)

S rolí čarodějnického učně bude spojen asi už napořád, však také z Daniela Radcliffa (30) už ve 12 letech učinila světovou hereckou hvězdu. Nyní, 10 let po poslední klapce závěrečného dílu osmidílné ságy, se svěřil, že v závěru natáčení zcela propadl alkoholu.

V rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC 4, který se točil právě o filmech na motivy knih J. K. Rowlingové (54), se anglický sympaťák nečekaně otevřel. Role brýlatého čaroděje se s ním prý táhne dodnes.

I jiné role

„Pokaždé, kdy ž přijdu na nějakou zkoušku, mi hlas v hlavě říká: Každý v místnosti si myslí, že jsi tu jen kvůli Harrymu Potterovi. A vlastně je to pravda. Alespoň mě to motivuje opakovaně dokazovat, že jsem herec, který zvládne i jiné role,“ svěřil se.

Měl výčitky

Fenomenální úspěch filmů mu prý kromě slávy a peněz přinesl i výčitky. „Měl jsem obrovské štěstí, že jsem něčeho takového dosáhl v tak mladém věku. Ale zároveň jsem kvůli tomu míval pocity viny,“ přiznal s tím, že úlevu hledal v chlastu.

Nyní abstinuje

„Ale pití se mi pak vymklo. Jak se blížil konec natáčení, panikařil jsem z toho, že jsem nevěděl, co bude dál,“ svěřil se. Alkoholu se po několika měsících intenzivní konzumace nadobro vzdal už na konci roku 2010. Od té doby je prý střízlivý, k pití neutíká i díky své partnerce Erin Darkeové (35), s níž chodí už osmým rokem.

Ztracen v džungli • český trailer

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.