Režisér Zelenka: Dárek k 90. narozeninám Bohdalové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Režisér Zelenka: Dárek k 90. narozeninám Bohdalové

Nerozlučná dvojka. Bohdalová a Zelenka se znají od roku 1991.
Nerozlučná dvojka. Bohdalová a Zelenka se znají od roku 1991. (Blesk – Karel Kopáč, Roman Souček, archiv ČT)

Pomalu se zotavuje po operaci kyčle. Režisér Zdeněk Zelenka (65) pilně rehabilituje a těší se, že ho za týden pustí do domácího ošetřování. „Ještě musím nohu šetřit, tak se alespoň v sedě pustím do práce,“ slibuje Zelenka.

Chce dohnat skluz v tvorbě, který kvůli operaci má. „Doufám, že začnu konečně psát. Nosím to téma už dlouho v hlavě. Čeká mě muzikál Láska nebeská na slavné hity Waldemara Matušky,“ prozradil Zelenka Aha!. Když právě nepíše scénáře pro herečku Jiřinu Bohdalovou (88), upíná síly na muzikály. Napsal už libreta k pěti. Golem, Rebelové, Adam a Eva, Mefisto a Doktor Ox. Nyní si zvolil oblíbené písně slavného rivala Karla Gotta (†80) ze 70. a 80. let minulého století Waldemara Matušky (†76).

Na Jiřinu Bohdalovou prý ale také dojde. Režisér jí totiž už dopředu slíbil film k devadesátinám, které připadají na příští rok. Poprvé šel Zelenka na opraci v roce 2016 a letos v lednu přišel čas na druhou nohu. „Bylo to snazší, aspoň tedy pro mne, protože už jsem věděl, do čeho jdu,“ prozradil režisér spokojeně. Nemůže se dočkat, až se vrhne do práce. Odpočíval prý dost dlouho.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.