Rudolf Jelínek slavil »85«: Stáří není pro sraby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rudolf Jelínek slavil »85«: Stáří není pro sraby

Rudolf Jelínek slavil 85. narozeniny
Rudolf Jelínek slavil 85. narozeniny (Robert Klejch)

Zdraví ho v uplynulých letech zradilo hned několikrát, ale Rudolf Jelínek (84) hrdiny jen nehrál. Statečný chlap nebyl jen v seriálu Třicet případů majora Zemana, kdy před kamerou představoval majora Hradce.

Umí se nepřízni osudu vzepřít. Dokázal se postavit na nohy po dvou vážných mozkových příhodách. Prodělal také několik zápalů plic. To vše už jako osmdesátník. „Stáří je složitá disciplína, není pro slabé povahy,“ přiznal herec v klubu MAT v centru Prahy, kde mu rodina uspořádala oslavu.

Rudolf má sice narozeniny až 27. února, ale bylo třeba skloubit časové možnosti desítek gratulantů. Připojily se také kolegyně Hana Maciuchová (74), kterou letos také čekají půlkulatiny, Ivana Andrlová (59) a Olga Želenská (58). Herec má velkou rodinu. Z prvního manželství syna Marka a dceru Báru s životními partnery a od nich 5 vnoučat. Druhá žena, žokejka Martina (54), přivedla svou dceru z prvního vztahu a taky švagra, moderátora České televize Václava Žmolíka (60). Popřát bratrovi přišli i tři bratři a sestra.

Rudolf dostal od manželky vtipný dort s filmovou klapkou, který připomínal jeho role a taky celoživotní lásku ke Slavii. Tu ostatně Martina využila i u dalšího dárku, červenobílého dresu s číslem 85. Součástí večera byla projekce Rudolfova trezorového filmu Čestné kolo.

Rudolf Jelínek vzpomíná na natáčení 30 případů majora Zemana:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.