To myslí vážně? Princ Philip prohlášen za svatého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

To myslí vážně? Princ Philip prohlášen za svatého!

Philip s manželkou, královnou Alžbětou II.
Philip s manželkou, královnou Alžbětou II. (Profimedia.cz)

Zatímco v Británii žije princ Philip v pozadí své ženy, královny Alžběty II., na ostrově Vanuatu, který leží východně od Austrálie, je to úplně jinak. Panovník pro místní totiž představuje boha. Domorodci ho pravidelně rituálně uctívají.

Proč má princ v očích obyvatel Vanuatu posvátnou moc? „Tady na ostrově Tanna věříme, že princ Philip je synem našeho boha, který žije v horách,“ konstatoval obyvatel souostroví Nako Nikie. K panovníkovi z druhého konce světa se modlí každý den. „Prosíme ho o dobrou úrodu, slunce nebo déšť. Vždy se to splní,“ podotkl další z obyvatel Vanuatu Nagia,“ jak uvádí web ČT24.cz.

Obyvatelé ostrova ho milují, přestože zde byl naposledy před více než 40ti lety. Na posvátnou půdu ale dle informací tohoto webu nikdy nevstoupil. K tomu, aby se stal bohem, pak údajně stačilo jen málo. A sice, že poslal místním podepsanou fotografii s holí, kterou mu na konci 70. let darovali. Pro domorodce to bylo jasným signálem, že je to „ON“. Od té doby princi náleží jejich plná úcta i pozornost.

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.