Princ William bude dobrým králem: NEČEKANÉ DOVEDNOSTI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Princ William bude dobrým králem: NEČEKANÉ DOVEDNOSTI

Princ William
Princ William (Reuters)

„Kolik řečí znáš, tolikrát si člověkem.“ Princ William (37) předvedl, že si toto moudro vzal k srdci. Po řešení rodinné krize rozpoutané bratrem Harrym (35) se vrátil k práci a na udílení Řádů britského impéria se blýskl znalostí znakové řeči!

Vyznamenání od něj vedle dalších dostal Alex Duguid za dobročinnost pro neslyšící a vyučování znakové řeči. Britská veřejnost jej zná jako znakového tlumočníka populárních seriálů. Znakovou řeč se učila i Williamova matka Diana (†36), když dělala patronku Britského svazu neslyšících. Není jisté, zda princ ovládá i víc než předvedené „Gratuluji, Alexi!“, co se ale ví betonově je fakt, že ovládá nejmíň pěti cizích řečí. Vedle světové francouzštiny a španělštiny mluví také třemi jazyky z někdejšího britského impéria: velšským, skotskou gaelštinou a svahilštinou používanou ve východní Africe.

Svatba prince Williama a Kate Middleton:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.