Předpověď počasí na konec roku: PRUDKÉ OCHLAZENÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předpověď počasí na konec roku: PRUDKÉ OCHLAZENÍ

26. prosince 2019 Klínovec, Karlovarský kraj I díky 10 cm nového sněhu je v provozu pět kilometrů sjezdovek.
26. prosince 2019 Klínovec, Karlovarský kraj I díky 10 cm nového sněhu je v provozu pět kilometrů sjezdovek. (Foto Aha! – J. Gogová, ČTK/S. Kubeš)

Lyžařská sezona v Česku vypukla navzdory teplé zimě. Na většině otevřených sjezdovek je technický sníh, Praděd v Jeseníkách však má už 60 centimetrů mokrého přírodního sněhu. 

Během včerejška navíc připadlo až 20 cm bílé nadílky, nejvíce v Jeseníkách a Krkonoších. Na Stupavě ve valašských Chřibech se lyžovalo i na Boží hod. „Prostě jsme museli na svah i s dcerou Adriankou (7), která od Ježíška dostala kompletní výbavu,“ řekla Jana Frančáková (36) ze Zlína. Dostatek sněhu včera hlásili také v Krušných a Orlických horách a v Krkonoších, oproti tomu nedostatek sněhu byl v Jizerských horách a v některých částech Beskyd a Šumavy.

Co nás čeká?
DNES: zataženo, sněhové přeháňky, na horách trvalejší. Den 1 až 5 °C, na horách -3 °C.
ZÍTRA: oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky, na horách sněžení. Noc -4 až 0 °den -2 až 2 °C.
NEDĚLE: oblačno až polojasno, na severovýchodě místy sněžení. Noc -6 až -2 °C, den -3 až 1 °C.

Pozor na jazyky a závěje!
Studená fronta od Skandinávie srazí zítra a v neděli noční teploty pod nulu, přes den bod mrazu překoná rtuť teploměru o jeden stupeň. Český hydrometeorologický ústav včera vydal varování před sněhovými jazyky a závějemi, platí od dnešní 15. hodiny a po celý zítřek. Řidiči se mají připravit na možné problémy v oblastech nad 700 metrů nad mořem.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.