»Zlatovláska« Jorga Kotrbová: ZAVRHLA SVOJI NEJSLAVNĚJŠÍ ROLI! Jak teď žije? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

»Zlatovláska« Jorga Kotrbová: ZAVRHLA SVOJI NEJSLAVNĚJŠÍ ROLI! Jak teď žije?

Ne náhodou si na krásnou Zlatovlásku brousil zuby král v podání Jiřího Holého.
Ne náhodou si na krásnou Zlatovlásku brousil zuby král v podání Jiřího Holého. (Foto ara)

Byla to Zlatovláska, díky níž se do povědomí lidí vryla tvář krásné Jorgy Kotrbové (72). Samotná herečka ale o své slavné pohádkové roli už nechce vůbec slyšet. Převrátila si totálně život naruby a stala se z ní farmářka!

„Na Zlatovlásku a vůbec na to, že jsem byla kdysi herečkou, jsem už dávno zapomněla. Žiju s dcerou na farmě, se vším jí pomáhám a je mi báječně,“ řekla deníku Aha! Jorga. Herecké řemeslo pověsila na hřebík už před šestnácti lety. V restituci v Praze zdědila se sourozenci blok činžovních domů, koupila v Libereckém kraji farmu s koňmi, kde žije s dcerou Julií a její rodinou, dýchá čerstvý vzduch a na roli farmářky nedá dopustit. „Stala se ze mě osoba neveřejná, nikde už hrát nikdy nebudu, protože nechci. Užívám si farmy, důchodu a dětí,“ svěřila se herečka.

S dcerou vlastní 10 koní

Ještě když byla provdaná za herce Zdeňka Žáka (66), pořídila si po listopadu 1989 v Ludvíkově pod Smrkem farmu s koňmi, do kterých byli oba blázni. A pobláznili i dceru Julii, která začala skákat parkury. Jorga s dcerou teď vlastní deset parkúrových koní, pořádný kus louky, na které běhají vnoučátka a domácí zvířectvo. Ke štěstí tak bývalé herečce nechybí vůbec nic. „Do Prahy jezdím jen v nejnutnějších případech. Venkov se mi nechce opuštět ani na chvíli,“ dodala farmářka Jorga.

Už jako malá chtěla být Jorga veterinářkou. A právě její láska ke zvířatům, zvlášť ke koním, byla jedním z důvodů, proč si ji režisér Karel Kachyňa (†79) vybral pro hlavní roli Lenky do filmu Trápení. Kotrbovou ale proslavila až komedie Utrpení mladého Boháčka z roku 1969 s Pavlem Landovským (†78) v hlavní roli. Vedle divadla, filmu a televize byla Jorga vytížena i dabingem. Největší dabérskou slávu jí přinesla major Hulliganová v legendárním seriálu M.A.S.H., který se na našich obrazovkách objevuje pravidelně.



Přečtěte si
vemenozmojistary
20. 12. 2019 • 18:58

Znám 👎 Povedená rodinka 👎 👎 👎 👎 👎

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.